PluimveeNieuws

Zetel veroveren met ‘Stemmen is een eitje’

Met de slogan ’Stemmen is een eitje’ zette Alex Janssen zijn pluimveepassie en -ervaring in voor zijn campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Janssen is verkoopleider van Vepymo Nederland bv in Veldhoven. Hij beloofde iedereen die de Facebook-pagina van het CDA in de gemeente Horst aan de Maas zou liken, een doosjes CDA-groene eitjes.

In totaal heeft Janssen meer dan 150 doosjes van zes frisgroene eieren, afkomstig van EggaFood in Ospel, uitgedeeld, bezorgd op zijn CDA-bakfiets. Zijn campagne was rond carnaval extra toepasselijk, want de inwoners van zijn woonplaats, het kerkdorp Hegelsom, heten dan tuutekoppen, de mannen tuute (hanen), de vrouwen tutinne (hennen).

De zaterdagavond voor de verkiezingen ging Janssen met andere CDA-vrijwilligers eieren bakken van elf uur ’s avonds tot drie uur ’s nachts, buiten een café in Horst, om zo in contact te komen met jongeren.

Of Alex Janssen via de campagne (met voorkeurstemmen) in de gemeenteraad komt, moet woensdag blijken. Hij staat twaalfde op de lokale CDA-verkiezingslijst.

Beheer
WP Admin