Pluimveehouderij

Nieuws 2088 x bekeken

Vogelgriep in Emlichheim

Emlichheim - Op een pluimveebedrijf met vrije uitloop in het Duitse Emlichheim is vogelgriep geconstateerd. De 38.000 kippen op het bedrijf vlak over de grens bij Coevorden, Gramsbergen en Hardenberg, worden gedood en geruimd.

Dit heeft het district Grafschaft Bentheim gisteren bekend gemaakt. Volgens het landbouwministerie in Hannover gaat om een besmetting met een milde vorm het AI-virussubtype H5N1, die voor mensen niet gevaarlijk is.
Rondom het besmette bedrijf is een gebied met een straal van 1 kilometer ingesteld waarvoor vervoersverboden en een ophokplicht voor pluimvee gelden. Binnen dit 'Sperrgebied' liggen drie andere pluimveebedrijven met bij elkaar 73.450 dieren.

Er wordt nu epidemiologisch onderzoek gedaan om de oorzaak van de besmetting en contactbedrijven van het besmette bedrijf vast te stellen.

Wanneer 21 dagen na reinigen en ontsmetten van het besmette bedrijf geen nieuwe besmettingen zijn, dan kan het beperkingsgebied worden opgeheven.

Of registreer je om te kunnen reageren.