Pluimveehouderij

Nieuws 1486 x bekeken 7 reacties

Nieuwe oproep: kwartiertje tijd voor pluimveeonderzoek

Mariska van Asselt, onderzoeker en lector aan CAH Vilentum-hogeschool in Dronten herhaalt haar oproep aan pluimveehouders om een vragenlijst in te vullen voor haar promotieonderzoek ’Dierenwelzijn en volksgezondheidsrisico’s in de pluimveehouderij’.

Het bericht over het promotieonderzoek 'Dierenwelzijn en volksgezondheidsrisico's in de pluimveehouderij' van Mariska van Asselt naar de opvattingen van burgers, dierenartsen en pluimveehouders over dierenwelzijn in relatie tot volksgezondheid, heeft bij bijna 70 pluimveehouders de interesse gewekt om de vragenlijst voor het onderzoek te bekijken. Ruim 50 pluimveehouders hebben de vragenlijst volledig ingevuld.

Van Asselt, onderzoeker en lector aan CAH Vilentum-hogeschool in Dronten, heeft minimaal tien procent nodig, dat betekent 200 deelnemende pluimveehouders. Nog liever heeft ze een dubbel zo hoge respons.

Pluimveehouders (legpluimveehouders, vleeskuikenhouders en vermeerderaars) kunnen aan het onderzoek deelnemen via deze link. Invullen van de vragenlijst neemt een kwartiertje in beslag. De gegevens worden anoniem verwerkt. De resultaten van het onderzoek zullen worden gepubliceerd via het Kenniscentrum Agrofood & Ondernemen in Dronten en het Poultry Expertise Centre in Barneveld. Van Asselt verwacht voor de zomer de eerste resultaten naar buiten te kunnen brengen. De opgedane kennis kan een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van pluimveehouderijsystemen die kunnen rekenen op draagvlak in zowel de pluimveesector als de samenleving.

Laatste reacties

 • John Claessens

  Gewoon doen . Het is in ieders belang . Wij hebben de vragenlijst ingevuld .

 • FarmerNL

  Ik heb hem ingevuld, is zeker niet alleen voor pluimveehouders, op het eind wordt ook gevraagd naar je achtergrond.
  Iedereen doen, samen staan we sterker.

 • l coumans

  heb ik vorige week ook gedaan , als het niet doet een gemiste kans

 • PoultryPlus

  Goede zaak!

 • bankivahoen

  De gegevens worden anoniem verwerkt? Laat me niet lachen elk ip adres is duidelijk zichtbaar per inzender. Vooral de persoonlijke vragen heb ik moeite mee , dus toch maar niet verzonden. We verstrekken zonder dat we het weten toch al veel te veel info waar met grof geld in gehandeld wordt.

 • zon

  Na de zesde pagina had ik het alweer bekeken,Van de pluimveehouders kun je redelijk betrouwbare antwoorden verwachten,Van de burger die gehersenspoeld is met negatieve pluimveeinformatie,kun je de antwoorden niet op waarheid wegen.
  Als je pech hebt worden de uitslagen straks ook nog tegen ons gebruikt door politiek of anti bewegingen.

 • l coumans

  beste Zon dan nog maar een paar keer invullen als boer gezindeburger.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.