Pluimveehouderij

Nieuws 784 x bekeken

Meyn voetzoollaesie-inspectiesysteem goedgekeurd

Het ministerie van Economische Zaken heeft het voetzoollaesie-inspectiesysteem van Meyn officieel goedgekeurd. Dit meldt de fabrikant van pluimveeslachterijapparatuur in Oostzaan in zijn nieuwsbrief.

De officiële goedkeuring maakt het mogelijk de handmatige beoordeling van voetzoellaesies in pluimveeslachterijen te vervangen door een digitaal camerasysteem, dat wordt geïntegreerd in de slachtlijn. Het ministerie heeft goedkeuring verleend op basis van de eindrapportage van onderzoek van Wageningen UR Livestock Research (beschreven in rapport 713 'Evaluatie Meyn footpad inspection systeem') en de bevindingen van Meyn.

Over de ontwikkeling van deze techniek is zes jaar geleden voor het eerst gepubliceerd in 'Pluimveehouderij'. Dat ging over het gezamenlijk project van (toen nog) Animal Sciences Group (ASG) van Wageningen UR, Meyn Food Processing bv en Flandrex Nederland bv om een prototype te ontwikkelen van een automatisch systeem voor het beoordelen van voetzoollaesies aan de slachtlijn. Meyn deed de technische ontwikkeling (hardware en software), Flandrex leverde de testlocatie voor het systeem en ASG bracht kennis in. Meyn heeft het systeem verder verbeterd en na de verbeterslag op diverse slachterijen getest.  Vervolgens heeft Wageningen UR LR het systeem opnieuw getoetst.

Of registreer je om te kunnen reageren.