Pluimveehouderij

Nieuws 2957 x bekeken 11 reacties

Dijksma: geen verbod verwerking kooi-ei

Den Haag - Staatssecretaris van landbouw Sharon Dijksma is niet van plan om Nederlandse levensmiddelenproducenten te verbieden kooi-eieren te verwerken. SP-Kamerlid Henk van Gerven vraagt in een motie om zo'n verbod.

Dijksma heeft in de Tweede Kamer toegezegd dat ze met de levensmiddelenindustrie in overleg gaat om de verwerking van kooi-eieren te beperken. "Maar ik leg me niet vast op een resultaatverplichting", aldus de staatssecretaris voor Economische Zaken. Dijksma weigert ook doelstellingen vast te leggen voor het verminderen van de consumptie van dierlijke eiwitten, zoals Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) voorstelt.

In hetzelfde debat gaf minister Edith Schippers (Volksgezondheid) aan dat ze niet ziet in een extra logo op levensmiddelen, om aan te geven dat er genetisch veranderde grondstoffen in zijn gebruikt. "We hebben al Europees geregeld dat dat op het etiket wordt vermeld", aldus Schippers in reactie op een motie van Carla Dik-Faber (ChristenUnie).

Laatste reacties

 • Momfer

  hier ligt een taak voor Wakkere Sjoerd, kom maar op met die 5 ton.
  Als je zo begaan bent met de Nederlandse pluimveehouders ,wat jullie de postcode loterij hebben wijs gemaakt, moet je hier maar eens een campagne op loslaten !

 • kuiken007

  misschien kan volkert sjoerd weer helpen als hij loskomt!!

 • John*

  duidelijk bewijs wat er gebeurd als je de eigen boeren strengere regels oplegt zonder de achterdeur te sluiten. goeie stok achter de deur voor onze organisaties om een volgende ronde eerst te regelen dat de achterdeur dicht kan voordat er bij de voordeur van alles verandert wordt. Misschien zien wd en pvdd nu ook wel op wie ze de pijlen moeten richten.. met hogere eisen wordt dus niet bereikt dat er minder geconsumeerd wordt, verwerkers halen het gewoon uit het buitenland!

 • joannes

  Weer een bewijs dat de Unilevers beter vertegenwoordigd zijn in de Politiek dan het midden en kleinbedrijf. De in en exportstromen zijn hier schimmig en daarmee verdedigd de politiek zich weer. Het is de kleine bedrijven plagen om maar voldoende ruimte te houden voor die grote in en exporteurs.

 • keesvroegindeweij2

  Ik neem aan dat er eieren uit de verrijkte kooi/ koloniehuisvesting worden bedoeld. Uit de oude kooi zou echt schandalig zijn.

 • bankivahoen

  Het gaat bij mijn weten vooral om kooieieren uit Polen en verder weg .Inderdaad schandalig , omdat deze eieren er mede schuldig aan zijn dat we al meer als een jaar belabberde eierprijzen beleven!
  Diegene die deze eieren moedwillig importeren om de prijs te drukken zou men met toenaam in de media moeten vermelden! Je zou zeggen dat dit voer voor de welbekende ngo's kan zijn om de media te bespelen , maar nu maar even niet??? Dubbele pet ??

 • Eierboer Zuid

  Er worden in Nederland 3 maal zoveel eieren geproduceerd dan geconsumeerd. Nederland exporteert dus twee derden van zijn productie. In Polen worden er anderhalve maal zoveel eieren geproduceerd dan geconsumeerd. De Polen exporteren dus één derde van hun productie. Wie is er schuldig aan de belabberde prijzen ?

 • l coumans

  precies Eierboer Zuid helemaal mee eens

 • jehanvankroaks

  Politieke wijsheid.

  Wanbeleid is ook beleid.

 • zon

  Het probleem is dat hier de batterijen verboden zijn met de lagere kostprijs en dat er nu eieren ingevoerd worden die afkomstig zijn uit de batterij.
  Hier is spake van een bewuste oneerlijkheid die de politiek heeft gemaakt.
  De nederlandse eierboer is als wisselgeld gebruikt bij onderhandelingen om andere sectoren te bevoordelen.

 • red

  Verkoop jullie eieren in rood wit blauw doosjes
  dan gaat de verkoop van NL eieren sneller omhoog dan met een vaag stempeltje

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.