Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

'Negatieve publiciteit drukt omzet Duitse bio-eieren'

Bonn - Negatieve berichtgeving over de situatie in de leghennenstallen heeft de verkoop van biologische eieren in Duitsland vorig jaar doen dalen.

Dat stelt landbouwmarktbureau AMI. Volgens de door dit bureau in samenwerking met diverse marktonderzoeksinstellingen uitgevoerde berekeningen zakte de omzet aan biologische tafeleieren ten opzichte van 2012 met 5 procent naar 1,05 miljard euro. Bio-eieren blijven daarmee wel één van de meest gevraagde producten in het biosegment van de voedingsmarkt. Het aandeel van biologische eieren in de totale omzet aan biologisch gecertificeerd voedsel is 14 procent. De totale omzet groeide in vergelijking met 2012 met ruim 7,2 procent naar 7,55 miljard euro, onder meer door hogere prijzen voor aardappelen, groente en fruit. Omzetgroeiers waren ook vlees en vleeswaren en consumptiemelk.

Eén reactie

  • l coumans

    ja de grenzen opzoeken daar zijn sommige collega s heel goed in, met de gevolgen vandien

Of registreer je om te kunnen reageren.