Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Kuikenvangers volgen training dierenwelzijn

Kuikenvangers van Pluimveeservice Bedrijf Harry Bril in Veenoord (Dr.) hebben zaterdag 22 februari de training Dierenwelzijn in de Pluimveesector gevolgd.

SVO vakopleiding Food in Houten heeft de training op verzoek van het pluimveeservicebedrijf opgezet, met als doel de vangers het belang van hun werkzaamheden voor het dierenwelzijn en de kuiken- en karkaskwaliteit te laten inzien. "Medewerkers betrekken, motiveren en bewust maken van het belang van dierenwelzijn'', zegt Gerrit Bril, de initiatiefnemer van de training. Bril weet dat dierenwelzijn steeds belangrijker wordt voor de eindafnemers van (pluimvee)vlees, zoals McDonalds en de Britse supermarktketen Tesco. Die komen regelmatig kijken hoe pluimvee wordt gevangen en getransporteerd.

Sinds 1 januari vorig jaar schrijft een EU-verordening voor dat iedereen die dieren slacht, dus al het slachterijpersoneel, gecertificeerd moet zijn. Bril sluit niet uit dat zoiets ook zal gaan gelden voor personeel dat kuikens vangt en laadt. Hij wil daarop vooruitlopen en zich zo onderscheiden in de markt. Maar ook: "Ik wil hiermee tegenwicht bieden aan de negatieve publiciteit die de pluimveesector de laatste tijd over zich heen krijgt.''

De training vond plaats bij pluimveeslachterij GPS. Na de training en aansluitende toets kregen de vangers een rondleiding door de pluimveeslachterij. Daarna kregen alle vangers een certificaat.

Eerder volgden twee groepen vangers van Bril de training, de eerste in december. Begin januari volgden ook de vangers van Van de Pol Pluimvee -en Bedrijfsdiensten in Putten deze SVO-training dierenwelzijn. Die vond plaats bij pluimveeslachterij Van de Bor in Nijkerkerveen.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.