Pluimveehouderij

Nieuws 1766 x bekeken 3 reacties

Initiatief voor nieuw prijsinformatiesysteem eieren

Standdaarbuiten – Vijf legpluimveehouders willen een digitaal real-time prijsinformatiesysteem voor eieren opstarten. Pluimveehouders die aan dit op te zetten InformatieSysteem Transparante EierPrijzen (iSTEP) deelnemen, kunnen doorlopend transacties inbrengen en continu prijsinformatie opvragen.

De onafhankelijke markt- en prijsinformatie zorgt ervoor dat de deelnemende pluimveehouders beter geïnformeerd zijn, wat leidt tot een sterkere onderhandelingspositie en uiteindelijk tot een optimaal resultaat. ,,Ze zijn immers altijd op de hoogte van de allerlaatst gedane zaken'', aldus de initiatiefnemers.

Het op te zetten prijsinformatiesysteem is vergelijkbaar met een prijsinformatiesysteem dat VTA (Verenigde Telers Akkerbouw) een jaar of vijf geleden voor aardappelen heeft opgezet en later ook voor uien, peen en knolselderij. Twee van de initiatiefnemers van iSTEP zijn lid van VTA.

De initiatiefnemers denken dat minimaal zo'n 200 deelnemers nodig zijn om iSTEP een succes te laten worden. Die zouden per jaar ongeveer 200 euro kwijt zijn aan het prijsinformatiesysteem.

De initiatiefnemers gaan deze week tijdens de LIV-beurs in Venray een folder over iSTEP verspreiden en pluimveehouder proberen enthousiast te maken voor het prijsinformatiesysteem. Leden van studieclubs in West- en Midden-Brabant en Zeeland aan wie iSTEP is gepresenteerd, reageerden er positief op.

Bij voldoende animo willen de initiatiefnemers begin maart een landelijke bijeenkomst organiseren om een vereniging op te richten die iSTEP zal gaan beheren.

Meer informatie en aanmelding via Fred de Jongh van Bizz ID.

Laatste reacties

 • Harr

  Een prima initiatief, is erg hard nodig. Succes.
  Harry Ketels

 • pluimveevanbeek

  Heel goed!!!

 • Schoppenboer

  Lijkt me een goed plan!

Of registreer je om te kunnen reageren.