Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

'Gijzeling' bij bedreigde Franse kippenfabriek

Guerlesquin – De werknemers van de met sluiting bedreigde kippenfabriek van Tilly-Sarbo in Guerlesquin, Bretagne, hebben vrijdag aan het begin van de middag enkele politici en de directie 'gegijzeld' na een crisisoverleg over het bedrijf.

Volgens een woordvoerder van de vakbonden 'is de lokale en regionale politici vriendelijk gevraagd om het pand voorlopig niet te verlaten'. Dergelijke gijzelingen komen in Frankrijk vaker voor bij met sluiting of inkrimping bedreigde bedrijven. Tilly-Sabco is net als enkele andere Franse kippenbedrijven ernstig in de problemen gekomen na het besluit van de Europese Commissie om de restitutie op de export van kip naar derde landen stop te zetten. Het bedrijf stelde eind vorig jaar eerst de handdoek helemaal in de ring te gooien maar is daar later op terugkomen. Volgens de directie is nu direct vier miljoen noodhulp nodig om in ieder geval de salarissen van het personeel uit te kunnen betalen. Bovendien zal Europa snel over de brug moeten komen met de steun die aan de Franse kippensector is beloofd.

Eén reactie

  • hansje

    er is gisteravond 630000 euro gedeblokeerd ,hier mee kan het bedrijf
    de lonen van feb betalen ,maar binnen 3 weken moet er een oplossing zijn anders zit het er heel slecht uit !!!!!!!!!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.