Pluimveehouderij

Nieuws 1014 x bekeken

Weer Duits biolegbedrijf dicht om vervuild voer

Hannover - De autoriteiten in Nedersaksen hebben een biologisch leghennenbedrijf voor zes weken gesloten voor levering van eieren, omdat het met gewasbeschermingsmiddelen belast voer heeft ingezet. Dat heeft het landbouwministerie van de deelstaat vrijdag meegedeeld.

Het gaat om hetzelfde voer op grond waarvan begin deze maand ook in Mecklenburg-Voor-Pommeren een aantal biolegbedrijven moest worden gesloten. Het betreffende voer is belast met de middelen thiomethoxam en metalaxyl en komt uit Oekraïne. Via een Nederlands bedrijf is het in Duitsland verkocht. Volgens het ministerie hebben de Nederlandse autoriteiten pas afgelopen maandag laten weten dat het voer ook in Nedersaksen terecht was gekomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.