Pluimveehouderij

Nieuws 1526 x bekeken

Vogelgriepvirus in Canada H5N2

Ottawa – De Canadese voedsel- en warenautoriteit (CFIA) heeft na testen bevestigd dat het rondwarende vogelgriepvirus in Fraser Valley (Brits Columbia) het hoog pathogene H5N2-virus is, een ander subtype van het H5-virus dan hetgeen wat Europa heeft opgeschrikt.

Verder blijkt uit onderzoek van de CFIA dat twee uit voorzorg in quarantaine gezette bedrijven, die opfokdieren hadden ontvangen van één van de twee eerst ontdekte bedrijven, ook besmet zijn met het H5-virus, het subtype moet hier nog bepaald worden. Alle vier de bedrijven zullen de komende dagen geruimd worden.

Brits Columbia, de provincie grenzend aan de Amerikaanse staat Washington, kreeg al twee keer eerder te maken met uitbraken van het H5N2-virus, hoewel het toen de laag pathogene variant betrof, die minder besmettelijk en minder gevaarlijk is. De laatste keer was in 2009.

Of registreer je om te kunnen reageren.