Pluimveehouderij

Nieuws 1101 x bekeken

Vogelgriepruimingen Hong Kong

Hong Kong – Hong Kong is begonnen met het ruimen van 15.000 stuks pluimvee.

De speciale administratieve regio van China heeft tevens de import van levend pluimvee van het vasteland China verboden voor een periode van 21 dagen. Autoriteiten vonden sporen van H7-vogelgriep bij een partij levende kippen die zijn geïmporteerd uit de Chinese provincie Guangdong.
De overheid heeft de Cheung Sha Wan-groothandel voor pluimvee, waar het virus is gevonden, gesloten. De komende 21 dagen moet de marktplaats worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Cheung Sha Wan was speciaal aangewezen als markt voor ingevoerd pluimvee. De landbouwafdeling van de overheid gaat monsters nemen bij alle geregistreerde 29 pluimveehouderijen in Hong Kong.
Eerder deze winter werd een vrouw ernstig ziek nadat ze met H7N9-vogelgriep besmet raakte. Ze is vermoedelijk in contact gekomen met het virus toen ze de Zuid-Chinese stad Shenzhen bezocht. De stad ligt niet ver van Hong Kong, dat zelf een belangrijk logistiek knooppunt is voor schepen en vliegtuigen en daarom traditioneel extra alert is op overdraagbare virussen.

Of registreer je om te kunnen reageren.