Pluimveehouderij

Nieuws

Vogelgriep belemmert mogelijke export naar China

Beijing - De uitbraken van vogelgriep in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland belemmeren de inspanningen om exportmarkten te creëren in China. Dit meldt GlobalMeatNews.

Op 27 november verbood China de invoer van pluimvee en pluimveeproducten uit Noordrijn-Westfalen. Deze Duitse deelstaat is het centrum van Duitslands vogelgriepuitbraak. Andreas Hofem, ambtenaar bij de Duitse ambassade in Peking, vertelde GlobalMeatNews dat het verbod mogelijk tot 1 november volgend jaar van kracht blijft.

De beperking komt op een slecht moment. Duitsland probeert al enige tijd markttoegang te krijgen in China voor de verkoop van Duitse pluimveeproducten. Engeland heeft de export van producten naar China, na een geval van vogelgriep in Yorkshire, tijdelijk vrijwillig opgeschort. Volgens Martin Cui, communicatiemedewerker bij de Britse ambassade in Beijing, is het nog niet duidelijk wanneer de export wordt hervat.

De Nederlandse pluimvee-exporteurs zijn minder bezorgd over de gevolgen van de vogelgriepuitbraak voor de export van kippenvlees naar China. Nederland richt zich op het bevorderen van de verkoop van rundvlees aan China in plaats van pluimvee, vertelt Thierry van Es, medewerker van de Nederlandse ambassade in Beijing.

Of registreer je om te kunnen reageren.