Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Vogelbescherming achter maatregelen vogelgriep

Zeist - Vogelbescherming Nederland is vóór verder onderzoek naar de manier waarop het vogelgriepvirus pluimveestallen is binnen gekomen.

De organisatie erkent dat nu vast staat dat smienten het virus bij zich dragen. Volgens de Vogelbescherming overwinteren er jaarlijks zo'n 650.000 smienten in Nederland. De wilde vogels zijn in het algemeen resistent tegen het virus. Voor de pluimveehouderij is het van groot belang dat deze anticipeert op maatregelen tegen de vogelgriep, zo stelt de organisatie in een verklaring. Dat de jacht is stopgezet om verspreiding van virus te voorkomen acht de organisatie een goede maatregel.

Eén reactie

  • koestal

    De jacht is vannacht al weer open,dus schieten maar

Of registreer je om te kunnen reageren.