PluimveeNieuws

Rutte: samenwerken tegen vogelgriepvirus

Den Haag – Minister-president Mark Rutte hoopt dat het vogelgriepvirus kan worden ingedamd door de maatregelen die de overheid en het bedrijfsleven samen nemen. Dat zei hij tijdens de wekelijkse persconferentie in Den Haag. Rutte benadrukte het belang van strenge hygiënemaatregelen op bedrijven.

“We kunnen ons goed voorstellen dat de pluimveesector geschokt is door de vogelgriep. Menig pluimveehouder staat immers het rampscenario van 2003 nog helder voor de geest. Daarom hebben we als overheid direct maatregelen genomen. Op basis van advies van deskundigen worden deze maatregelen nu versoepeld”, aldus Rutte. Vandaag werden enkele kleine versoepelingen voor het vervoer van slachtdieren en het verzamelen van eieren in het risicogebied (West-Nederland) doorgevoerd.

Het regionaliseringsregime blijft vooralsnog gelden voor het westen van Nederland, waar drie van de vier uitbraken hebben plaatsgevonden. “Zodra er sprake is van een nieuwe uitbraak wordt het regime ook in die regio van kracht. Voor het hele land blijft een bezoekersverbod voor pluimveebedrijven en de ophokplicht van kracht. Verder is het van belang dat bedrijven strenge hygiënemaatregelen in acht nemen om zich zo goed mogelijk te wapenen tegen het virus. Op deze manier kunnen overheid en bedrijven samen werken aan de indamming van de verspreiding van het vogelgriepvirus”, aldus Rutte.

Lees het laatste nieuws en achtergronden over vogelgriep

Beheer
WP Admin