Pluimveehouderij

Nieuws 1675 x bekeken 2 reacties

Rutte: samenwerken tegen vogelgriepvirus

Den Haag - Minister-president Mark Rutte hoopt dat het vogelgriepvirus kan worden ingedamd door de maatregelen die de overheid en het bedrijfsleven samen nemen. Dat zei hij tijdens de wekelijkse persconferentie in Den Haag. Rutte benadrukte het belang van strenge hygiënemaatregelen op bedrijven.

"We kunnen ons goed voorstellen dat de pluimveesector geschokt is door de vogelgriep. Menig pluimveehouder staat immers het rampscenario van 2003 nog helder voor de geest. Daarom hebben we als overheid direct maatregelen genomen. Op basis van advies van deskundigen worden deze maatregelen nu versoepeld", aldus Rutte. Vandaag werden enkele kleine versoepelingen voor het vervoer van slachtdieren en het verzamelen van eieren in het risicogebied (West-Nederland) doorgevoerd.
Het regionaliseringsregime blijft vooralsnog gelden voor het westen van Nederland, waar drie van de vier uitbraken hebben plaatsgevonden. "Zodra er sprake is van een nieuwe uitbraak wordt het regime ook in die regio van kracht. Voor het hele land blijft een bezoekersverbod voor pluimveebedrijven en de ophokplicht van kracht. Verder is het van belang dat bedrijven strenge hygiënemaatregelen in acht nemen om zich zo goed mogelijk te wapenen tegen het virus. Op deze manier kunnen overheid en bedrijven samen werken aan de indamming van de verspreiding van het vogelgriepvirus", aldus Rutte.

Laatste reacties

  • joannes

    De senioriteit houding waarmee hij zich opmerkingen kan permiteren die de kool en de geit sparen! Maar, duidelijk is dat met een algehele blokkade die vervolgens op plaatsen, onderwerpen en punten versoepeld wordt, de absolute controle in het ambtenaren en politie gebied getrokken zijn. Een typisch socialistisch automatisme waar we blijkbaar maar aan moeten wennen. Ik vind dat nogal voortvarend en tegendraads op de VVD principes. De sector behoort minstens mede eigenaar te zijn van deze crisis, alleen al om praktische redenen. Hoe kan een (crisis) ambtenaar zich alle benodigde kennis in een paar dagen eigen maken die de sector dagelijks met veel ervaring en details beweegt? Zelfs een PvdAer zou dit moeten kunnen begrijpen! Al past het zelden in hun principes!

  • Jan-Zonderland

    Onnozel politiek correct geleuter. Blijf lachen Rutte!

Of registreer je om te kunnen reageren.