Pluimveehouderij

Nieuws 2048 x bekeken 8 reacties

H5-virus op twee Canadese bedrijven

Victoria – In de Canadese provincie British Columbia is op twee pluimveebedrijven een H5-virus aangetroffen.

Dit meldt de Canadese voedsel- en warenautoriteit (CFIA).

De twee bedrijven zijn onder quarantaine geplaatst en de CFIA onderzoekt nu om welk subtype van de vogelgriep het gaat. Het virus is aangetroffen bij een kalkoenenhouder en een vleeskuikenvermeerderaar en werd ontdekt nadat in beide stallen plotseling dieren overleden afgelopen weekend. Al het pluimvee op de besmette bedrijven zal geruimd worden.

Het Amerikaanse persbureau Reuters meldt dat de twee bedrijven circa 8 kilometer bij elkaar vandaan liggen. Het kalkoenenbedrijf gevestigd is in Abbotsford en hield elfduizend kalkoenen waarvan inmiddels de helft bezweken is aan het vogelgriepvirus. Het andere bedrijf ligt vlakbij de plaats Chilliwack, en hield zevenduizend moederdieren voor vleeskuikens, waarvan er inmiddels duizend overleden zijn. Tot zover is nog onbekend hoe het virus op de besmette bedrijven is gekomen. De Canadese autoriteiten onderzoeken of er onderling contact was tussen de twee pluimveebedrijven.

Laatste reacties

 • gerjan slingenbergh

  Kunnen die smienten toch heel ver vliegen.

 • trijnie

  Ja Gerjan of de boze heksen.

 • andrecanada

  ja nu hoorde ik de dieren worden vergat en op eigen bedrijf vernietigd ik zit er vlak bij maar het is rustig jaren teruch was er een grote uitbraak hier en alles werd opgeruimt bij een vriend die had 3 kippen komen 4 man in speciale kleding zijn 3 kipen op halen alles schoon gemaakt en het komt weer teruch we zeten meer druk op de dieren en de natuer legt zijn hand

 • Spotvogel

  Er zijn ook Amerikaanse Smienten en zelfs Chileense, maar voorlopig houden wij het er maar op dat onze smienten de besmetting hebben opgelopen in weilanden waar afgelopen groeiseizoen besmette pluimveemest is uitgereden. Dat virus is zich gaan muteren vanaf het moment dat het kouder werd en dat sluit naadloos aan bij de uitbraken half november, Boeren hebben het toen zelf aan de trekkerbanden op het erf gebracht en dan loop je het vanzelf de stallen in. Daarvan zijn wij wel overtuigd bij de Faunarecherche!

 • siebe66

  zeg spotvogel volgens mij snap je er niks van.
  beter niet meer mee bemoeien. dat domme gelul slaat nergens op.

 • Kippenboerke

  De Fauna Recherche met als opper Bromsnor Leo van den Bergh haha

 • Spotvogel

  siebe66 als er ook maar één spatie in mijn bijdrage #4 staat die niet conform de realiteit is dan mag je mij wegens leugens aanklagen. Niet ik maar jullie barsten van de onzinnige beweringen en onhoudbare flauwekul. En tegen de waarheid zijn jullie absoluut niet bestand. Maar die duurt toevallig wel het langst! .

 • Kippenboerke

  Droom maar verder Don Leo Quichot!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.