Pluimveehouderij

Nieuws

Frans kippenbedrijf deels gered

Guerlesquin – Het failliete Franse kippenbedrijf Tilly-Sabco wordt in afgeslankte vorm overgenomen door een consortium van het Britse voedingsbedrijf MS Foods, de regionale investeringsmaatschappij Breizh Algae Invest en de Kamer van Koophandel van Morlaix. Dat heeft de handelsrechtbank van Brest vrijdag besloten.

Door die doorstart kunnen 200 van de huidige 320 banen behouden blijven. Het nieuwe bedrijf gaat zich richten op vlees van kippen die deels worden gevoed met groene algen die veelal ontstaan vanwege de watervervuiling door de intensieve veehouderij in Bretagne. Tilly-Sabco moest in september faillissement aanvragen vanwege grote financiële verliezen nadat de Europese Commissie de subsidie op de export van kip naar derde landen had stopgezet.

Of registreer je om te kunnen reageren.