Pluimveehouderij

Nieuws

Duitsland: eenden en ganzen verplicht testen voor transport

Berlijn - De Duitse landbouwminister Christian Schmidt heeft maandag een spoedverordening uitgevaardigd met de verplichting dat eenden en ganzen door de eigenaars moeten zijn onderzocht op vogelgriep voordat ze op transport gaan.

Schmidt neemt deze maatregel omdat eenden en ganzen in tegenstelling tot kalkoenen en kippen geen ziekteverschijnselen laten zien als ze besmet zijn met H5N8. Het risico dat het virus zich via de niet als ziek aangemerkte dieren verder wordt verspreid is daarom groot, vindt de bewindsman. De maatregel moet worden gezien tegen de achtergrond van de nieuwe H5N8-gevallen die zich vorige week  kort na elkaar hebben voorgedaan op twee bedrijven in de deelstaat Nedersaksen.

Of registreer je om te kunnen reageren.