Pluimveehouderij

Nieuws 745 x bekeken

Campylobacter drukt Britse kippenverkoop

Londen – De recente publiciteit in Britse media over campylobacter lijkt de verkoop van hele kippen duidelijk te beïnvloeden.

In de drie maanden tot begin december werd bijna 7 procent minder kippen verkocht dan een jaar geleden.

In die periode publiceerde de Food Standards Agency een rapport over het vóórkomen van de bacterie op kip die in de verschillende winkelbedrijven te koop was. Dat rapport werd in vrijwel alle media breed uitgemeten en becommentarieerd. ''Hoewel sommigen de boodschap hebben opgepakt dat je kip goed moet bereiden om elk risico uit te sluiten, hebben anderen in al die verhalen toch reden gezien om minder kip te kopen'', aldus marktonderzoeker Mintel. Een aantal winkeliers heeft laten weten dat zij niet minder kip verkopen, maar dat zijn dan ook vaak de supermarkten die er in het FSA-rapport wat besmetting betreft beter van afkwamen.

Of registreer je om te kunnen reageren.