Pluimveehouderij

Nieuws 1332 x bekeken

België laat weer pluimvee uit Nederland toe

Den Haag - België heeft de grenzen voor Nederlands pluimvee weer opengesteld. Dat heeft staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) vrijdag gemeld aan de Tweede Kamer. De Belgen weerden kippen en kuikens na de uitbraak van vogelgriep in Nederland medio november.

Donderdag heeft Dijksma overlegd met België, waarna de eenzijdig ingestelde maatregelen zijn opgeheven. De export naar België is nu weer op gang gekomen, schrijft ze in een brief.

De speciale routes die onlangs zijn ingesteld om pluimvee uit het zuiden van het land te kunnen vervoeren naar slachterijen in het westen, blijven vooralsnog bestaan. Deze corridors waren nodig, omdat de stallen in het zuiden overvol raakten.

Deze week had Dijksma de maatregelen om de verspreiding van de vogelgriep tegen te gaan al iets versoepeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.