Pluimveehouderij

Nieuws

Avined: veel contacten tussen Cloppenburg en Nederland

Zeist - Tussen Nederland en de Kreis Cloppenburg in Duitsland is sinds 1 december intensief contact geweest. Dat meldt Avined op basis van gegevens van de NVWA. In Cloppenburg werd deze week hoogpathogene vogelgriep geconstateerd op een kalkoenenbedrijf.

Er zijn tot 16 december 500 transporten met AI-gevoelige soorten naar Nederland geweest. Het ging om 450 transporten van slachtdieren naar 5 slachterijen in Noord en Oost-Nederland en 30 transporten van slachteenden naar een slachterij in Ermelo. Verder nog 25 transporten van opfokmateriaal naar legbedrijven. Vanuit Nederland zijn 215 transporten naar Cloppenburg gegaan; 163 transporten slachtkalkoenen, 34 transporten eendagskluikens, een transport eendagskalkoenen, twaalf met eendagskuikens eenden en zes  transporten eendagskuikens leghennen.

Avined wijst er op dat er in Nederland extra voorwaarden van inspectie voorafgaand aan transporten gelden. Eenden moeten een PCR-test krijgen binnen 24 uur voor de slacht. Die extra eisen gelden ook voor invoer vanuit Duitsland.

Of registreer je om te kunnen reageren.