Pluimveehouderij

Nieuws 2477 x bekeken

120.000 dieren geruimd om H5N8 Cloppenburg

Hannover - De veterinaire dienst in Nedersaksen onderzoekt in totaal zestig pluimveebedrijven in een radius van 3 kilometer rond het deze week door H5N8 getroffen kalkoenenbedrijf in Barssen in de Landkreis Cloppenburg. Tot dusver zijn 120.000 dieren geruimd vanwege vogelgriep.

Dat blijkt uit informatie van het landbouwministerie van de deelstaat. Het gaat om het pluimvee van het besmette bedrijf in Barssen en contactbedrijven, waaronder ook twee in de naburige Landkreis Vechta. De resultaten van de test van de overige bedrijven zijn naar wordt verwacht nog voor de kerstdagen beschikbaar.

De deelstaatoverheid Nedersaksen heeft voor de H5N8-uitbraak de crisisstatus uitgeroepen. Dat houdt in dat de kosten van de ruimingen voor rekening komen van het dierziektefonds.

Of registreer je om te kunnen reageren.