Pluimveehouderij

Nieuws 14238 x bekeken 75 reactieslaatste update:2 dec 2014

Vogelgriep ontdekt in Zoeterwoude

Den Haag - In Zoeterwoude (Zuid-Holland) is bij een legpluimveebedrijf vogelgriep vastgesteld. Het gaat om een bedrijf met in totaal rond 28.000 dieren. Dat heeft het ministerie van Economische Zaken zondag gemeld.

Het besmette bedrijf wordt zondag meteen geruimd. Dit gebeurt op basis van Europese regels. De ruiming wordt uitgevoerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het bedrijf aan de Burmadeweg, dat behalve legkippen ook melkvee houdt, is zondag hermetisch afgesloten. Agenten parkeren hun politiebusjes aan het begin van de landweg én op de brug naar het erf.

Overlap 10-kilometerzones

Rond het bedrijf wordt een 10-kilometergebied ingesteld. Binnen dit gebied liggen vier andere pluimveebedrijven, die ook worden onderzocht op vogelgriep. In de 10-kilometerzone De zone overlapt deels met het toezichtsgebied rond Ter Aar. De nieuwe maatregel laat de mogelijkheid open voor doorvoer en afvoer onder strikte voorwaarden. Dit is van belang in verband met afvoer naar slachterijen, pakstations en eierverwerkende industrie.

De maatregelen in de rest van Nederland blijven van kracht. Zo blijft er een jachtverbod geldig voor het hele land. De ophokplicht voor hobbypluimveehouders geldt alleen in het toezichtsgebied, elders in het land niet.

H5-variant

Het gaat bij de nieuwste besmetting om een H5-variant van de vogelgriep. Onderzocht wordt nu of het om een zogenoemde laagpathogene of een (veel besmettelijker) hoogpathogene variant gaat. Het ministerie verwacht dat de resultaten hiervan maandag beschikbaar komen.

Sinds 16 november is nu in vier plaatsen vogelgriep vastgesteld. Het eerste geval was in Hekendorp (Utrecht), daarna volgden bedrijven in Ter Aar (Zuid-Holland) en Kamperveen (Overijssel). In alle gevallen ging het om de H5N8-variant van het virus.

Eendenbedrijven H5-vrij

Verder meldt Economische Zaken dat er geen vogelgriep van het type H5 is aangetroffen op eendenbedrijven. Alle eendenbedrijven in Nederland zijn inmiddels onderzocht.

ANP/Boerderij

Laatste reacties

 • J@gertje

  Heel triest
  Hier ook veel sterkte gewenst voor de betrokkenen.

 • red

  Weer leg

 • Roy Tomesen

  VB

 • kuiken007

  @roy wat bedoel je met VB?

 • trijnie

  Het is toch wat. En weer bij een gesloten bedrijf.
  Zou zoiets nu niet via voer binnen kunnen komen? De kippen eten toch graan en mais, dat zou toch vervuild kunnen zijn door wilde vogels?
  Een virus is zo miniscuul klein.

 • Burnetti

  Vreselijk, opnieuw een bedrijf besmet in de waterrijke streek in de randstad. Kan de watervoorziening een mogelijke besmettingsbron zijn?

 • zon

  # 5,als ze allemaal van dezelfde voerleverancier voeren,dan zou je daar onderzoek naar kunnen doen.freiland krijgt ook voer uit dezelfde fabriek.
  Dus dat lijkt me onwaarschijnlijk.

 • J@gertje

  Voer wordt in gesloten bulkwagens aangevoerd, dus besmetting tijdens het transport lijkt mij ook zeer onwaarschijnlijk.
  Besmetting door wilde vogels ligt nog steeds het meest voor de hand maar laten we eerst de onderzoeksresultaten afwachten en niet op voorhand van alles roepen.

 • FarmerNL

  Voorheen VB, nu leg, dieren 22 weken oud.

 • Guliker

  Bedrijf is al verschillende jaren leg.

 • trijnie

  J@Gertje, voer groeit wel gewoon op het land en wordt uit vele delen van de wereld aangevoerd. Ik weet niet hoelang zo'n virus kan overleven zonder 'gastheer' maar de mogelijkheid zou er kunnen zijn??
  Aan de andere kant, je kunt nog zo voorzichtig zijn, een virus is zo klein dat ontloop je niet.
  Maar het is wel ellendig voor alle mensen er omheen en het is niet te hopen dat er mensen ziek van worden.

 • J@gertje

  @Trijnie Vooral de mest van besmette vogels vormt een bron van besmetting, het virus kan daar maandenlang in overleven. Dit geldt ook voor water, als daar vogelmest in terecht is gekomen.

 • J@gertje

  @Trijnie, Er zijn nog geen onderzoeksresultaten bekend naar de herkomst van het virus dus het blijft gissen naar de waarheid.

 • Ishtar

  Je zou haast zeggen dat het in het voer moet zitten.
  Olv Nevedi wordt er toch getest in niet geaccrediteerde laboratoria?
  Maw met voer kan van alles mis zijn dan?
  Misschien eens tijd dat NGO's eens 1000 steekproeven nemen van voer van 1000 bedrijven en kijken wat er allemaal wel eens niet is doorgemengt.
  Als LTO slim is doet ze dat zelf, kan ze de schade verhalen van de miljarden euro's van Nevedi.

 • HJ O R

  LTO slim??????????????

 • Wian

  Het is eind november de temperatuur buiten is nog steeds hoog voor de tijd van het jaar.Er zijn nog steeds vliegen buiten en andere insecten als de mens het via contact in de stal kan brengen waarom zou het bv.vliegen dan niet kunnen zij bezoeken graag mest van dieren en kunnen zo het virus oppikken en verspreiden.

 • fietser

  !

 • J@gertje

  Volgens mevrouw Dijksma zijn er 1500 monsters van mest van wilde vogels onderzocht. In geen van deze monsters is het virus aangetroffen.

 • Khalid en zijn maten

  Ik weet niet hoe het nu gaat,maar in het verleden werd het voer tijdens productie ontsmet en verwarmd om ziektekiemen te doden.

 • jp.bierema

  Als vogels het niet overbrengen, zijn het misschien vreemde vogels die dat wel doen.

 • Elevage

  toch bezoekers van ene stal naar andere, bedrijfsbegeleiders, veeartsen, NVWA.
  Als het virus minuscuul is en je neemt geen goede douche/ontsmetting/andere kleren dan zou er toch een mogelijkheid kunnen zijn dat..........
  Hoe sneller de oorzaak, des te sneller we kunnen aanpakken.
  Sterkte allemaal!

 • J@gertje

  @jp.bierema, ook ik begin in dezelfde richting te denken.
  Er zijn groeperingen die nergens voor terug deinzen.
  Zo stond er een tijdje geleden een artikel op dit medium.
  http://www.boerderij.nl/Pluimveehouderij/Nieuws/2013/9/Pluimveesector-verontwaardigd-over-Ongehoord-1375327W/

  Er is toen zelfs met de elektrische installatie geknoeid.

 • johannesspook

  Alle vogels vliegen over stallen en ze kunnen tegelijk ook poepen op daken en in dakgoten.
  Moet jij eens in die dakgoten kijken en ruiken,want het kan er erg stinken.
  En als het regent,komt die troep dan via waaien ook binnen tercht.
  Hou jij daar ook rekening mee.

 • deamar

  Zeldzaam hoeveel larie er in één serie reacties kan.

 • Mozes

  @bierema en @jagertje, ik denk dat veel mensen zo langzamerhand denken in de richting van vreemde vogels en geen wilde vogels. Gelukkig is iedereen zo verstandig om het niet hardop te zeggen.

 • J@gertje

  @johannesspook ik hou overal rekening mee maar misschien heb je # 18 over het hoofd gezien.
  Er is in Nederland dus nog geen enkel bewijs dat wilde vogels het virus over hebben gebracht.

 • bankivahoen

  Als aanvulling op jou reactie #25 , volg het nieuws van de laatste paar weken over de stalbranden bij zowel varkens als pluimvee en de noodkreet in de brief van getroffen boer Hoeven in Oirschot. Het zet je wel aan het denken.
  Zou men bij het onderzoek naar AI hier ook rekening mee houden ?
  Nr 24# ,jou genoemde larie is plots minder larie als je de uitspraken van een vrouwelijke leidsvrouw van een politieke (?) partij aanhoort .

 • Spotvogel

  Begin er dan ook niet zelf over jagertje. je kakelit onzin omdat je graag op talingen wil knallen want er is nog nooit een wilde watervogel een potdichte stal ingevlogen en het is duidelijk dat de bio-industrie en niet de vrijloophouderij schuldig is aan hoog pathogeen virus.
  Maar jouw jachtgeweer kan voor de rest van dit seizoen wel in het wapenvet! Wij werken eraan dat dit voorgoed zal zijn!

 • Jan1986

  ratten en muizen zitten ook overal en kunnen ook zo de stal in en uit lopen. misschien dat die weet mee kunnen nemen? wie weet !

 • fietser

  Onderzoek en elimineer alle (waarschijnlijke en onwaarschijnlijke ) scenario's van besmetting. Dan blijft er vanzelf 1 besmettingsmogelijkheid over. Het is statisties gezien opmerkelijk allemaal binnenbedrijven.

 • Khalid en zijn maten

  Besmetting via wilde-,of trekvogels is onderzocht en deze waren niet de boosdoeners,ondanks de ligging van de getroffen bedrijven -in waterrijk gebied-. Misschien eens onderzoek uitvoeren door anders-soortige 'rechercheurs',bewijsmateriaal voor verspreiding kan ook op ander manieren 'gevonden' worden!

 • Khalid en zijn maten

  Velen denken ,gissen of hebben een 'vermoeden' , maar bewijs.....

 • zon

  #28,het is niet duidelijk dat de binnen pluimveesector schuldig is aan een hoog pathogeen virus.
  In de vorige nog veel grotere uitbraak bleek dat wel.

 • J@gertje

  Mijnheer van den Berg, ik wil nog één keer duidelijk zijn.
  U weet helemaal niets van mij dus ga niet van alles lopen verzinnen waar u geen weet van heeft.
  Verder ga ik niet meer met u in discussie.
  Dat is zonde van de tijd.
  Punt uit!

 • PetervanKempen

  Het feit dat ondernemers zo een klap krijgen omdat de nu enige remedie is alles te doden en het zo moeilijk is de oorzaak vast te stellen is op zich al ontwrichtend. De getroffenen wens ik sterke toe en ik hoop dat er zicht komt op een oorzaak en remedie. Wellicht moeten we ons gaan richten op vaccinatie en alle populaties stelselmatig blijven monitoren op besmetting, inclusief alle wilde vogels. We zenden al monsters in van Zwijnen voor trynine en varkenspest dus een monster van geschoten vogels als ganzen dat is te doen en geeft samen met monsters van cultuurdieren een soort waakhond functie. Het venijn is de hoogpathogene vorm want als mensen dat krijgen kunnen ze serieus ziek worden. Ik hoop dat het gauw onder controle komt en neit omdat we zo nodig willen jagen , want het is best wel rustig, zo. Ook daar vrees ik de ongedekte cheque als de ganzen schade zo doorgaat, weer boeren de klos....

 • veldzicht

  Wel toevallig dat al die besmette bedrijven in waterrijke gebieden liggen,
  dat bedrijf in Zoeterwoude ligt ook vlakbij een weidevogel gebied waar het stikt van de ganzen en smienten.

 • joohoo

  Dus de waarschuwing van ouwehand 2mnd geleden dat ze de jacht stil wilden leggen??? het is gelukt!. Krijgen we nu elk weekend een nieuw geval?.

 • J@gertje

  @joohoo, vraag het aan spotvogel, hij kan alles voorspellen.

 • Spotvogel

  Jagertje, ik weet alles van jou maar ben zo fatsoenlijk om geen personalia in deze fora te plaatsen omdat dit tegen de regels is. Basta! Peter, in 2003 overleed dierenarts Bosch na bezoek aan de H7N7-stal in Teeffelen dus serieuze gevaren kleven er wel aan als zo'n virus zich hoogpathogeen muteert. Dan kan er zelfs makkelijk een variant ontstaan waartegen geen serum bestaat. Daarom moet het gejeremieer over de wilde vogels afgelopen zijn. In de natuur komt al miljoenen jaren laagpathogeen virus voor maar daar wordt geen dier ziek van. Hoogpathogene varianten lijken degeneratief gebonden te zijn vandaar dat ze alleen in biostallen worden gevonden! Het is een killer die degeneratie uitroeit! Ik ontdekte vanmiddag dat er zowel bij Hekendorp, Zoeterwoude en TerAar gemerkte knobbelzwanen zwemmen die eigendom zijn van zwanendrifter Piet Oostveen uit Nieuwerbrug/de Bree (met slachterij in de Weijpoort) die zeer slecht met zijn dieren om gaat, Dat ga ik verder uitzoeken.

 • Spotvogel

  Joohoo ga je nu de PvdD ervan beschuldigen dat zij dieren ziek zouden maken? Die dames kunnen nog geen platje dooddrukken zonder in tranen uit te barsten. Bovendien: hoe kom je als gewoon burger aan hoogpathogeen virus? Dan zou je toch in Lelystad of op de Erasmus moeten inbreken en daar exact de weg moeten weten. Advies: lees voortaan maar geen wildwest verhalen meer. En met die hobbyjacht zijn we bezig. De N van de KNJV is er al vanaf geschoten en de rest volgt snel.

 • PetervanKempen

  @ Spotvogel; O jee van alle vogelsoorten ben jij wel de gevaarlijkste , en de domste. Zo star je eigen fobie fixeren op omstandigheden is neit wetenschappelijk. De meer dan 200 doden die in China vielen door hoogpathogeen vogelgriep virus waren vooral in verband te brengen met hun enorme (heel china grote) scharrelkip terreinen. Geklets uit je nek, dus over dat muteren in stallen, schrreldieren die sterker zijn en de per definitie stelling van onschuld van wilde dieren aan het transport,niet voor niets worden overal monsters getrokken! De talingen die hier zijn, waren deze zomer in siberie in contact met hun familie leden uit azie (china!) dus niet zo schreeuwen en wijzen naar diegenen waar je gewoon per definitie het niet mee eens bent, dat komt heel zielig pathetisch en onwetenschappelijk over. Als ik alle dingen optel die je op deze blogsite wil onderzoeken zijn we in ieder geval een jaar van je af. Aan het werk, S..tvogel.

 • Khalid en zijn maten

  Ik hoop dat spotvogel zijn schoeisel en auto wel even desinfecteert nadat hij vanuit bovenstaand gebied zichzelf verplaatst naar een ander gebied in Nederland.

 • Spotvogel

  Peter, ik onderzoek mijn hele leven al en heb meer dan 600 publicaties in 4 talen op mijn naam (ga maar googelen als je en paar dagen tijd hebt) dus dim maar een beetje met jouw onzinbabbels Maar jouw ontkennen begint psychopathische vormen aan te nemen want het gaat hier verdomme om een hoogpathogene BIOSTALLENVARIANT. Zo midden in de Randstad is dat een echte tijdbom!

 • Khalid en zijn maten

  #40 Voor het passende bedrag is alles te koop spotvogel...

 • Khalid en zijn maten

  Spotvogel gaat inderdaad in vele landen vogels kijken volgens Google. Als ik de juiste vd B heb in elk geval...

  Thailand,Brazilië,Roemenië...in die landen komt ook vogelgriep voor? Of heb je dat nog nooit onderzocht?

 • Spotvogel

  Nou Kahlid het 'vogels kijken'stadium ben ik als levenslang beroepsornitholoog wel ontgroeid, maar wellicht zat je te zoeken onder Prof. Dr. Martin van den Berg, de beroemde viroloog van Rijksuniversiteit Utrecht? Die kijkt graag vogels en ben ik weleens in Marokko tegengekomen toen ik daar met grutto-onderzoek bezig was, In Roemenie heb ik wel ganzenonderzoek gedaan maar Tailand lijkt me meer iets voor stoepkippenlokkers en in Brazil zijn ze gek op Nederlandse plofkip. .

 • Spotvogel

  Herstel:Martin is meen ik geen viroloog maar biochemicus. Dat maakt wel iets uit!

 • 200113528

  de bio industrie heeft zoiezo veel groter kans dat er bij binnen kippen vogelpest uitbreekt. Dit is ook logisch want er zijn veel meer bedrijven zo ingericht. Zij zijn wel de enige die overal een beetje tegen gewapend zijn. Volgens mij zijn we overigens op dit moment allemaal binnen boeren want er mag geen kip naar buiten. dus dit argument mag van tafel

 • Kowalski

  Vraag: Kunnen actiegroepen ook bewust virus verspreiden?

 • b.brink1

  Mijn vermoeden is dat het willens en wetens toch is binnen gebracht door dierenextremisten. Het kan geen toeval zijn dat alleen bedrijven worden getroffen zonder uitloop. Het feit dat de dieren nu allemaal binnen zitten is geen argument. Toen het eerste geval plaatsvond was dit nog niet ter sprake. Een besmetting moet van elders komen en overvliegende vogels is dan het meest denkbare en dan zou dus de besmetting bij bedrijven met uitloop al eerder besmet moeten zijn. Het is onzin te denken dat deze dieren meer weerstand zouden hebben, zeker ook gezien de uitbraak in 2003.

 • Burnetti

  Pluimveeartsen die ik sprak leggen ondertussen ook al een relatie met de trek van watervogels.

 • trijnie

  Kowalski, zo kan het wel weer.....tjonge, jonge....

 • trijnie

  En B.Brink, heb je de brandstapel al opgestapeld voor alle boze heksen die met virussen rotzooien?

 • bankivahoen

  Dus jij sluit dit uit Trijnie@ ? Vindt je niet dat we alles moeten onderzoeken , zeker nu we weten dat er hier en daar bedrijven de hens in gaan door brandstichting !

 • veldzicht

  Het lijkt mij ook vergezocht dat dierextremisten dat virus verspreiden,
  bedenk echter wel dat die doorgedraaide gekken tot veel in staat zijn , ze deinzen nergens voor terug, tot moord aan toe.

 • agro1

  THERE IS SOMETHING ROTTEN IN THE STATE OF DENMARK. Als de watervogels massaal besmet zijn en dit aan anderen overdragen, vraag ik mij iets af. in een populatie is nooit alles vatbaar of resistent. bij een besmetting is er onontkoombaar enige sterfte. er zijn vele soorten vogelen, wel-watervogels en niet-watervogels. allen komen zij meer of minder intensief met het als zeer agressief bekend staande virus in contact. dan vraag ik mij af, waarom spreeuwen, kraaiachtigen(eten ook aas), duiven(op de dam), alsmede hoenderachtigen, zoals fazant, patrijs enzo niet massaal, danwel meer dan sporadisch dood gevonden worden. ook roofvogels schijnen met absolute immuniteit begiftigd te zijn. nee, slechts opgehokte dieren worden besmet en wel vooral kippen. THERE IS SOMETHING ROTTEN IN THE STATE OF DENMARK.

 • trijnie

  Bankivahoen, hoe zou iemand dat moeten doen?
  Alzo is het virus gevaarlijk voor hem/haarzelf en ik neem toch aan dat er nu echt niemand in de buurt van die stallen kan komen.

  En die brandstichting, ik heb er over gelezen, dat was in een bedrijf dat sterk wilde uitbreiden, ik denk dat dit een reden is geweest.
  En dit is misdadig t.a.v. mens en de varkens die levend zouden verbranden. Dit zijn geen WD mensen of natuur mensen maar extreme gekken te vergelijken met dat I.S zooitje

 • trijnie

  Agro 1 het kon nog weleens aan het voer of drinkwater liggen.
  Of misschien strooisel als dat gebruikt wordt in die stallen.

 • agro1

  T58, bedankt voor je reactie. zeeeeer verhelderend, het laatste restje twijfel is weg. er is nu zekerheid. there is DEFINITELY something rotten in the state of denmark(vrij naar wat de bard uit stradford hamlet liet zeggen).

 • Spotvogel

  Agro 1 dit klopt niet helemaal hoor. Toen er in 2006 op Ruegen hoogpathogeen virus rondwaarde gingen er ook kraaien, buizerds en mantelmeeuwen dood. Maar die akkers lagen ook dik onder de pluimveemest van Nederlandse boeren die daar goedkoop grond hadden gekocht en zich er vestigden. Something rotten indeed, but who is to blame??
  b,brink pas op wat je beweerd, want ook zulke loze verdachtmakingen kunnen voor de rechter gesleept worden al is het maar wegens smaad! Jawel Burnetti, de wereld loopt boordevol napraters en kipkleppers! Bankivahoen, samen met een bevriende.vrijloophouder stelde ik onmomstotelijk in 2 gevallen vast dat kooikiphouders zelf hun tent in de hens hadden gestoken. Maar fysiek te bewijzen viel er niks!

 • Khalid en zijn maten

  De zogenaamde dierenredders en knuffelaars maken illegaal filmpjes in kippenstallen en laten nertsen los in de vrije natuur, zetten de poort los van een paardenweide omdat de jaarlingen die er liepen zogenaamd geen gras meer hadden,nee dieren knuffelaars zijn héél onschuldige mensen Trijnie!
  Ik had nog een aanvulling op # 44 ,met hulp van personen die mensen kennen..

 • jp.bierema

  Mensen, neem het zeehondennieuws ook even mee in uw gedachten. Het vogelgriepvirus komt van buitenaf, in onze stallen gaan wij net zo met onze dieren om dan dat de westerse wereld met de mensheid omgaat.
  Ik bedoel, wij zijn voor allerlei virusziekten ingeënt, zoals ook ons pluimvee. Beschuldigingen van Thieme en consorten kunnen we met een gerust hart van ons afzetten. Misschien komt het virus dus wel uit de zee, wie had dat ooit gedacht. Wellicht opent dit nieuw licht op de denkwijze omtrent verspreiding van virus.
  Trouwens Spotvogel, wat ben jij een gefrustreerd typetje zeg. Misschien is het voor jou goed als je een weekje rust neemt, je bent helemaal opgefokt kerel.
  Groetjes JP

 • J@gertje

  De eerste gevallen van vogelgriep bij smienten zijn i.i.g. bekend.
  En dat toevallig binnen een staal van 30 km van de besmette bedrijven in Ter Aar, Hekendorp en Zoeterwoude.

 • agro1

  beste S60, hoor nu niet over dode vogelen in de buurt van besmette stallen. zou anders wel prominent nieuws zijn. ik heb het over de tegenwoordige tijd en niet over het vergleden. do not look back, because there is nothing there. trouwens wel erreg krampachtige reacties op een niet eens zo hypothetische besmettingsmogelijkheid. beetje last van het 'knuppelinhethoenderhok' syndroom?, affijn,zolang de knuppel maar geen virusje draagt.

 • PetervanKempen

  Nee jongens heeeelemaal mis hoor die spotvogel, die heeeft na jaaaaaaren onderzoek zelf vastgesteld dat het virus in de stallen muteert. Die wetenschappers en die onderzoekers die nu diverse smienten uitwerpselen op virus hebben geanalyseerd vlak naast de besmette bedrijven, zijn allen omgekocht door het westers internationaal industrieel complex van kapitalistische grootkapitaal verdien boeren, toch??..........of?? Spotvogel is struisvogel die zn kop int zand steekt als zijn bijbeltje niet meer verkocht wordt? Gelukkig lijkt het dat onze activistjes niet meer prime suspect zijn dat stelt enigzins gerust, want ook dat WAS een mogelijkheid.

 • J@gertje

  @Peter en Agro1,
  Jullie willen het gewoon niet snappen!!!!
  Spotvogel zag dagen geleden al dat jagers in de buurt van Kamerik besmette kippenmest aan het uitstrooien waren om zo het virus onder wilde vogels te verspreiden.
  Met als doel om zo een vrijbrief te verkrijgen om met plezier en naar hartelust smienten en ganzen af te kunnen knallen.
  Zowel de boer die de besmette kippenmest leverde als de betreffende jagers zijn bij hem bekend en in zijn 'zwartboek' opgenomen.
  Reken maar dat hij daar werk van maakt!!!

 • Khalid en zijn maten

  Linkje naar zeehonden griep nieuws..
  http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/dieren/dierziektes/virus-bij-zeehonden
  Vraag me nu eigenlijk wel weer af of Dhr spotvogel ook op de hoogte is van deze H10N7 variant.Lijkt me véél gevaarlijker voor de samenleving,veel mensen lopen in de weekenden op stranden. En die zeehondjes zijn zooooo schattig.

 • J@gertje

  Ik heb ook nog een linkje in het vat voor de spotvogel maar daar is het nog nèt iets te voeg voor.
  Maar wat in het vat zit verzuurt niet.

 • PetervanKempen

  Heb @spotvogel zijn 'bijdrages' aan het ganzen probleeem gezien. Moet toegeven dat ie bezield ganzen liefhebber is, maar ook daarin heeeeeelemaal doorgeschoten (oeps, kan niet bij hem). Deze spotvogel is een Fauna beschermings nep deskundige die onzin verkoopt zoals dat ganzen door afschot toenemen maar elders schrijft dat ganzen door jacht werden uitgeroeid. Ook daar een dwaallicht die achter zijn eigen waarheid aanloopt ipv zakelijke info te geven. Oh ja, overal blijkt wel dat hij met zijn bezwaarclubje vindt dat boeren hun ganzen die gefokt worden in de neptuurtuintjes, gratis moeten voeden. De habitatrichtlijn volgen voor de huishouding in hun neptuur tuinen is net even te ingewikkeld , dus verzwijgen en boeren op laten draaien voor je hobby. Links lullen en rechts vullen noem ik zoiets. Je kunt het ook a-sociaal hobbyisme noemen.

 • J@gertje

  Peter, Ik denk dat hij vannacht wel met commentaar op de proppen komt.
  Hij zal vast niet kunnen slapen nu blijkt dat hij wéér geblunderd heeft
  Ik ga er voor vandaag mee stoppen.
  Morgen vroeg op want de bieten moeten er uit.

 • Spotvogel

  Jagertje ik heb 's nachts wel wat beters te doen dan jouw onzin te bekijken en Peter: jouw shit heb ik zojuist stevig verpakt aan de straat gezet maar zelfs de mannen van Van Gansenwinkel wilden die stinkzooi niet meenemen. Nu komt zo de Rendac met een speciale vacuumwagen en zal het niet in het dichtbevolkte Son maar in het landelijke Burgum gaan verwerken. Dat lucht op want de geestelijke volksgezondheid is in gevaar!

 • PetervanKempen

  @spotvogel: Ik begin je geraas amusant te vinden. Anderen hebben er echter niets aan . Best grappig allemaal, maar de info waarde is eigenlijk ver beneden zelfs Amsterdams peil. Probeer de volgende keer eens op het onderwerp te reageren of er iets aan toe te voegen. Ik heb overigens niets tegen zevende idealisten zoals jij bent want ik heb een zwak voor individuele minderheden en apartelingen die we in dit land herbergen, en daar hoor je absoluut bij. Het is met fundamentalisten als zout: goed als toevoeging maar niet als hoofdgerecht ( in deze maatschappij).

 • Spotvogel

  Peter: vroeger, in de goeie ouwe AGD-tijden, ontsponnen er zich in deze fora discussies die er toe deden en nu nog steeds worden nageslagen. Maar naarmate de Kenniseconomiekanker steeds dieper is ingevreten in de samenleving wordt stelselmatig alle Waarheid tegengesproken en baarlijke onzin tot Feit verklaard. Daar doe ik niet aan mee. Er komt een moment waarop de waarheid over de achtergronden en oorzaken van de vogelgriep ongezouten zullen worden geopenbaard en ingepeperd. Ik wil niet al te zwartgallig doen, maar dat zal menig industrieel dierenhouder zwaar op de lever gaan liggen. Want wie de natuur de schuld geeft van eigen geklooi, die zal door diezelfde natuur daarop worden afgerekend!

 • PetervanKempen

  @ Spotvogel Zullen we deze discussie op dit punt en dit forum topic dan maar staken?
  Er zijn nog zoveel andere plekken waar we opnieuw de degens kunnen kruisen. Graag jouw WAARHEDEN daar oplepelen zodat ik die kan gaan nakijken. Mijn respect voor idealisten staat nog steeds maar ik verlang respect voor mijn eigen opvattingen en ideeen terug en geen beledigende opmerkingen, dat helpt niets en levert ook niets op aan het item wat ter discussie staat.
  Het ga je goed.

 • Spotvogel

  Lijkt me een goed idee Peter want zo komen we er toch niet uit. Jammer dat Juvenalis niet aan deze fora meedoet want die zou wel een mooie stijlvolle uitsmijter kennen. Daar waag ik me niet aan want heb zojuist een lijvig essay afgerond en rondgezonden dat maandag ook op het bureau van Dijksma ligt. Het is me vrijwel naadloos duidelijk wat er zich nu met en rond deze uitbraken afspeelt en hier komen we toch niet verder.
  Saluut en houd de stallen virusvrij!

Laad alle reacties (71)

Of registreer je om te kunnen reageren.