Pluimveehouderij

Nieuws 2 reacties

Versoepeling maatregelen niet op korte termijn

Zeist - Een eventuele versoepeling van de maatregelen voor de pluimveesector is niet eerder te verwachten dan in de loop van volgende week.

Volgens het ministerie van Economische Zaken is de screening van eendenbedrijven in de loop van volgende week afgerond. Het staat echter niet vast dat op basis van goede uitslagen meteen zal worden besloten tot versoepeling, zo geeft een woordvoerder aan. Het hangt af van de algehele situatie. Ook wordt rekening gehouden met de incubatietijd van het virus.

Het ministerie heeft gisteravond een Engelstalig document beschikbaar gesteld waarin CVO Christianne Bruschke de situatie in de Nederlandse pluimveesector en de maatregelen die zijn genomen uitlegt. Om zo'n document is vanuit de pluimveevleessector gevraagd, omdat veel afnemers van Nederlandse bedrijven niet begrijpen wat er in Nederland aan de hand is.

Laatste reacties

  • J@gertje

    Er is zojuist een nieuw geval van vogelgriep vastgesteld in Zoeterwoude

  • red

    Hopelijk worden er monster appart gezet voor contra onderzoek door een onpartijdige partij. Deze dienen ook genomen te worden door een onafhankelijke partij.
    Als de overheid de dieren artsen al niet eens vertrouwd met de overschoentjes !!!!!!!!!!!!!!
    Zoals de waard is vertouwd hij/zij z'n gasten.

Of registreer je om te kunnen reageren.