Pluimveehouderij

Nieuws

'Uitbraak vogelgriep op rotmoment'

Zoetermeer - De uitbraak van hoogpathogene vogelgriep op een pluimveebedrijf in Hekendorp komt op een rotmoment. Dat zegt Tjeerd den Hollander van de vereniging van exporteurs van broedeieren en eendagskuikens.

"We waren net vrij van exportbeperkingen die het gevolg waren van vorige uitbraken van laagpathogeen virus. Nu gaat weer alles op slot, in ieder geval voor drie dagen." Toch zegt Den Hollander de hoop te hebben dat de schade beperkt kan blijven als blijkt dat het virus niet verder is verspreid. Hij verwijst wat dat betreft naar een uitbraak van hoogpathogene vogelgriep in het Duitse Meckelenburg Voorpommeren, waar slechts een deel van die deelstaat te maken houdt met exportrestricties, nu de uitbraak zich daar lijkt te beperken tot één bedrijf.

Den Hollander zegt verder dat de broederijen de komende dagen de productie van eendagskuikens op de eigen bedrijven wel kunnen opvangen. Na de standstill zal moeten worden bekeken waar er plaatsingsmogelijkheden zijn binnen Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.