PluimveeNieuws

Slachterijen verplaatsen productie naar buitenland

Doetinchem – Pluimveeslachterijen verplaatsen de productie naar het buitenland om alle klanten te kunnen blijven beleveren. Dat blijkt uit navraag bij pluimveeverwerkers.

Zo draaien de slachterijen van Plukon in Duitsland en België op volle kracht om de weggevallen productie in Nederland op te vangen. In totaal verwerkt het bedrijf wekelijks 7 miljoen kuikens. Door in ploegendiensten te werken in Duitsland en België blijft die productie zoveel mogelijk in stand. Het blijven bedienen van de klanten is voor het bedrijf van het allergrootste belang. “Daar zijn alle inspanningen op gericht”, zo laat woordvoerder Gerda Zijlstra weten. Het verdelen van de productielocaties over meerdere landen is een bewuste keus geweest van het bedrijf om problemen als deze het hoofd te bieden.

Joop Eskes van slachterij Esbro in Doetinchem verwacht ook niet dat het beleveren van klanten snel in gevaar komt. “Er is een groot aanbod vlees in Europa, ik verwacht niet dat de schappen snel leeg raken.” De slachterij is onlangs overgenomen door Paul Wesjohann & Co, onderdeel van de PHW Groep. Zodoende heeft het bedrijf ook mogelijkheden om vanuit Duitsland klanten te beleveren. Verder zegt Eskes alle kippen die voor maandag en dinsdag op de planning stonden, geslacht te hebben in de dagen daarna. Grote problemen met hoge slachtgewichten en volle stallen zijn er op dit moment niet volgens hem. Als dat wel dreigt te gebeuren, verwacht Eskes dat er gecompartimenteerd gaat worden om zodoende toch dieren van de bedrijven te kunnen halen.

De Stortgeboom Group geeft aan klanten vooralsnog te kunnen beleveren. Het bedrijf heeft naast de twee Nederlandse slachterijen één slachterij in Polen. De totale capaciteit van die locaties is 3 miljoen kuikens per week. Het bedrijf is in afwachting van berichten van het ministerie en bekijkt de situatie van moment tot moment. 2 Sisters Storteboom is een divisie van de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde 2 Sisters Food Group.

Beheer
WP Admin