Pluimveehouderij

Nieuws 1655 x bekeken

Scholen treffen maatregelen om vogelgriep

Dronten – Leerlingen op de agrarische hogeschool CAH Vilentum krijgen de komende week geen praktijklessen in pluimveehouderijen in Dronten en Barneveld, naar aanleiding van de in Hekendorp aangetroffen vogelgriep.

Dat vertelt een woordvoerder van de hogeschool.

Daarnaast is het tijdens de open dag aankomend weekend niet mogelijk om op een pluimveebedrijf te kijken, wat eerder wel op het programma stond.

Volgende week dinsdag worden de maatregelen op de vestigingen van Vilentum in  Almere en Dronten geëvalueerd. Ook andere agrarische scholen namen maatregelen nadat het H5N8-virus werd aangetroffen op een Utrechts pluimveebedrijf.

Een aantal leerlingen van het Groenhorst College van de vestiging in Barneveld werd de afgelopen dagen gevraagd thuis te blijven, omdat zij binnen een straal van 10 kilometer rondom Hekendorp woonden en in contact waren geweest met pluimvee. Nadat dinsdagavond het vervoersverbod werd opgeheven mochten zij weer naar school komen. Drie leerlingen die stage liepen op het getroffen bedrijf waren tot en met dinsdag niet welkom op school. Daarnaast werden ook hier praktijklessen geschrapt en werd leerlingen die met pluimvee in aanraking komen gevraagd hygiëne-maatregelen te nemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.