Pluimveehouderij

Nieuws 4 reacties

Schade kan oplopen tot €100 miljoen

Amsterdam - De schade als gevolg van de uitbraak van vogelgriep in het Utrechtse Hekendorp kan oplopen tot wel €100 miljoen. Dit zei voorzitter Gert-Jan Oplaat van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) maandag.

In de sector staat alles stil sinds zondagmiddag een vervoersverbod geldt. Dagelijks worden 2 tot 2,5 miljoen kuikens geboren die nu niet naar de opfokbedrijven kunnen worden vervoerd. Oplaat: ,,Alle slachterijen en de pluimveeverwerkende industrie liggen stil. Dat betekent dat achtduizend mensen in de Nederlandse kippenslachterijen niet aan het werk zijn gegaan.''

Oplaat schat alleen voor maandag al een schade voor de sector van €10 miljoen tot €20 miljoen. Hij vreest ook voor faillissementen als de Europese Commissie de grenzen langer dan enkele dagen sluit.

Laatste reacties

 • Zents beheer

  Waarom staat Oplaat overal weer met zijn neus vooraan?
  We waren er toch net vanaf?

 • aarthamstra1

  als het een ebola besmetting zou zijn was het veel gemakkelijker minder gevaarlijk als ben je dan besmet mag je zo met het vliegtuig van het een naar het ander land .

 • Mozes

  Aarthamstra, mensen reizen van het ene land naar het andere omdat ze niet weten dat ze besmet zijn. Nadat ze zijn aangekomen krijgen ze koorts en wordt een Ebola besmetting ontdekt.
  Ebola is een ernstige ziekte die vaak dodelijk is maar die in vergelijking tot (vogel)griep maar zeer weinig besmettelijk is.

 • anne rona

  kale kip,
  klopt oplaat gaat naar de nepluvi per 01-01-2015 maar de opmerking van 'we waren er toch net vanaf' is denk ik niet terrecht Als hij deze tekst zo heeft uitgesproken heb je een punt, immers hij is nog de voorman van de NVP tot 31-12-2014, dan zou een reaktie van oplaat meer toegespitst kunnen worden richting de pluimveehouders en niet specifiek voor de slachterijen en pluimveeverwerkende industrie.

Of registreer je om te kunnen reageren.