Pluimveehouderij

Nieuws 2372 x bekeken 1 reactie

Ruiming eendenbedrijf Barneveld zaterdagmiddag klaar

Barneveld - De ruimingswerkzaamheden van het eendenbedrijf in Barneveld worden vanmiddag nog afgerond.

Dat verwacht André van de Zandschulp, eigenaar van het bedrijf met achtduizend vleeseenden (en niet zoals eerder vermeld fokeenden) aan de Valkseweg. Hij zei dat eerder vandaag tegen DeBarneveldseKrant.nl.

Van de Zandschulp hoorde zaterdagmorgen vroeg van het ministerie dat zijn bedrijf moest worden geruimd. "Ze gaan het vanmiddag klaarmaken en daarna is het voorbij. Er zijn echt leukere dingen dan dit. We hopen dat de schade uiteindelijk meevalt.''

Het eendenbedrijf wordt preventief geruimd vanwege contact met een eendenbedrijf in Kamperveen dat vrijdag met vogelgriep besmet bleek. Een vrachtwagen die woensdag op dat bedrijf slachtrijpe eenden had geladen, had later die dag het bedrijf aan de Valkseweg in Barneveld aangedaan.

Die vrachtwagen heeft daarna op woensdag geen andere pluimveebedrijven aangedaan, zo zei een woordvoerder van de eendenintegratie tegen 'Pluimveehouderij'.

Eén reactie

  • peter1939

    dom, dom , dom van ministerie dat er niet direct compartimentering is bevolen, hadden deze transporten nooit plaatsgevonden. En nu weten ze het nog niet........wat jammer dat boerenverstand weg is........kijk eens terug mevr Dijksman met uw ambtenaren naar historie en adviezen uit evaluatie van 2003(vogelgriepperiode)......daar stond ook eea in over compartimentering...

Of registreer je om te kunnen reageren.