Pluimveehouderij

Nieuws 1745 x bekeken

Ook hoogpathogene vogelgriep Engeland

Nafferton – Op een eendenfokkerij in Nafferton in het oosten van Engeland is een hoogpathogene variant van vogelgriep geconstateerd. Het plattelandsministerie Defra heeft nog niet vastgesteld om welke type het gaat, maar stelt wel 'dat het risico voor de volksgezondheid minimaal is'.

Rond het betrokken bedrijf is een beschermingszone van 3 kilometer en een bewakingszone van 10 kilometer ingesteld. De 6.000 eenden op het bedrijf worden geruimd. Een woordvoerder van Defra: ''We grijpen snel en daadkrachtig in om het risico van verspreiding zo klein mogelijk te houden.''

Boeren in de omgeving waarschuwen wel dat er in dit deel van Engeland veel kalkoenenfokkers zitten die hun dieren binnen enkele weken moeten slachten voor de kerstpiek. In veel Britse mediaberichten wordt de Nederlandse uitbraak in één adem genoemd, hoewel er tot nu toe geen direct verband wordt gelegd.

Of registreer je om te kunnen reageren.