Pluimveehouderij

Nieuws

Noodverordening rond bedrijf Kamperveen

Kamperveen - Rond het pluimveebedrijf aan de Leidijk in Kamperveen, waar vogelgriep is vastgesteld, geldt een noodverordening. Die heeft burgemeester Bort Koelewijn van Kampen ingesteld. Vrijdag wordt direct begonnen met het ruimen van de kippen op het bedrijf. In een straal van 10 kilometer rond het getroffen bedrijf staan nog 34 andere boerderijen.

De gemeente, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA en de GGD geven vrijdagmiddag om 14.00 uur in het gemeentehuis van Kampen een toelichting op de noodzakelijke maatregelen. De eigenaar van het vermeerderingsbedrijf aan de Leidijk zegt vrijdag in De Stentor dat de dierenarts donderdag al is komen kijken naar versufte kippen. Hij waarschuwde de Gezondheidsdienst voor Dieren toen hij de toestand in de stal in ogenschouw nam.

Of registreer je om te kunnen reageren.