PluimveeNieuws

Meer meldingen van verdenkingen van vogelgriep

Den Haag – Het aantal meldingen van verdenkingen van vogelgriep is behoorlijk toegenomen. Dat zegt een woordvoerder van de NVWA desgevraagd.

Sinds de eerste besmetting met hoogpathogene vogelgriep H5N8 werd vastgesteld bij een pluimveebedrijf in Hekendorp worden er veel meer verdenkingen gemeld van vogelgriep. Volgens de NVWA is dat een normaal gevolg van een uitbraak. Ook toen er bijvoorbeeld in 2006 klassieke varkenspest werd vastgesteld in Duitsland, vlak bij Winterswijk, werden er meer meldingen gedaan van verdenkingen van varkenspest.

Tot nu toe werd op twee bedrijven een infectie met hoogpathogene vogelgriep vastgesteld; in Hekendorp en Ter Aar. Op internet wordt gespeculeerd over een derde verdenking, maar het ministerie kan niet bevestigen dat er een derde besmetting is. 

Een dierenarts van de NVWA riep op de bewonersbijeenkomst in Nieuwveen aanwezigen op om het te melden als ze verdenkingen van vogelgriep hebben. “Als er onder uw kippen opeens meer dieren dood gaan, meld het”, aldus de dierenarts.

Lees het laatste nieuws en achtergronden over vogelgriep

Beheer
WP Admin