Pluimveehouderij

Nieuws

LTO: zware tegenslag voor pluimveesector

Den Haag - De nieuwe uitbraak van vogelgriep op een pluimveebedrijf in het Zuid-Hollandse Zoeterwoude betekent een zware tegenslag voor alle bedrijven met pluimvee in Nederland. Dat zegt Eric Hubers, voorzitter van de vakgroep LTO Pluimveehouderij, in een reactie.

,,De klap komt des te harder aan omdat we dachten aan het voortraject te staan van versoepeling van maatregelen.''

De maatregelen die de afgelopen weken zijn getroffen, waren erop gericht om verdere verspreiding van vogelgriep in Nederland tegen te gaan. De afgelopen week zijn geen nieuwe gevallen van vogelgriep geconstateerd.

Het besmette bedrijf met rond 28.000 legkippen in Zoeterwoude zal zondag vanaf 13.00 uur worden geruimd.

Sinds 16 november zijn er zes bedrijven geruimd in verband met de uitbraak van vogelgriep, waarvan twee preventief. ANP

Of registreer je om te kunnen reageren.