Pluimveehouderij

Nieuws 3496 x bekeken 6 reacties

Koning laat zich bijpraten over vogelgriepsituatie

Oudewater - Koning Willem-Alexander heeft zich vanmiddag in Oudewater op de hoogte gesteld van de gevolgen van de vogelgriepuitbraak.

De koning werd bijgepraat door de staatssecretaris Sharon Dijksma en belangenbehartigers van de verschillende organisaties in de pluimveesector. Ook de pluimveehouder die als eerste zijn bedrijf geruimd zag worden, Piet Wiltenburg uit Hekendorp, was aanwezig bij het gesprek. Volgens Nepluvi-voorzitter Jan Odink was de koning zeer goed geïnformeerd over de situatie en toonde hij zich zeer betrokken. Staatssecretaris Dijksma herhaalde haar toezegging dat ze zo snel mogelijk tot aanpassing van het beleid wil komen, mits er verder geen verdenkingen of uitbraken aan het licht komen.

Laatste reacties

 • boeren

  Netjes toch dit of niet??

 • kleine boer

  ja erg netjes geeft vertrouwen

 • kuiken007

  geeft hoop voor de komende dagen

 • ALAMI

  Als het aan de portomenee van de staat raakt, komt zelf de koning in gesprek!
  Dat is de realiteit.
  Europa kijkt toe.

 • Probe

  Prima gebaar! Niet meer en niet minder.

 • HesselBouma

  Is de Koning ook verteld, dat vleeskuikens de afgelopen jaren honderd miljoen keer op vogelpest zijn gecontroleerd, maar nooit vogelpest is waargenomen? Dat er 10 miljoen vleeskuikens zijn vernietigd?
  Dat deze vleeskuikenhouders het leeuwendeel van de kosten mogen dragen? Een aantal van hen twee maanden geen inkomsten, en bovendien wel de vaste kosten mogen dragen?? Aan dat verhaal heeft de Minister geen boodschap. Ook de Dierenarts organisatie kennelijk niet.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.