Pluimveehouderij

Nieuws 1069 x bekeken

Kippenbedrijf Moy Park volgend jaar naar beurs

Craigavon – Het kippen- en voedingsbedrijf Moy Park gaat volgend jaar zelfstandig naar de beurs. Dat heeft de huidige eigenaar, het Braziliaanse vleesconcern Marfrig, meegedeeld bij de publicatie van de kwartaalcijfers.

Het in Noord-Ierland gevestigde Moy Park, ook eigenaar van snackfabrikant Albert van Zoonen in Schagen, valt sinds 2008 onder Marfrig. ''Sindsdien is het een onbetwistbaar groeiverhaal met een omzetgroei van 800 miljoen pond ten tijde van de overname naar 1,45 miljard pond nu'', aldus het bericht. Marfrig wil haar bezit toch te gelde maken om de enorme schuldenberg deels af te kunnen betalen.

Moy Park heeft in het afgelopen kwartaal een omzet gedraaid van €442 miljoen, bijna 3 procent meer dan een jaar eerder, zo blijkt uit een eigen kwartaalbericht. De winst voor belastingen daalde echter met ruim 50 procent naar niet meer dan €4,87 miljoen, wat vooral veroorzaakt werd door financiële kosten. Directeur Janet McCollum spreekt van 'goede prestaties onder moeilijke omstandigheden in de rustiger zomerperiode'. Die zomer was ook de oorzaak van een lagere omzet op het Europese vasteland 'omdat afnemers in deze tijd minder reclameaanbiedingen voeren.' McCollum zegt tenslotte gematigd optimistisch te zijn over de ontwikkelingen in de nabije toekomst. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.