Pluimveehouderij

Nieuws 1330 x bekeken 1 reactie

Geen H5N8 bij bedrijven 10-kilometerzone

Kamperveen - Op de 32 pluimveebedrijven in de 10-kilometerzone rond Kamperveen is geen vogelgriepvirus (H5N8) aangetroffen. Dat blijkt uit de resultaten van de onderzoeken (PCR) die de NVWA op deze bedrijven heeft gedaan.

Afgelopen vrijdag werd vogelgriep vastgesteld op een bedrijf in Kamperveen. Dit bedrijf is daarom geruimd. In de 10-kilometerzone rondom dit bedrijf liggen 34 bedrijven met pluimvee, waarvan twee bedrijven binnen 1 kilometer. Op een van deze bedrijven werden bij eenden klinische verschijnselen van vogelgriep geconstateerd, waarop is besloten de twee bedrijven in de directe omgeving te ruimen.

Eén reactie

  • kuiken007

    geeft een klein beetje hoop!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.