Pluimveehouderij

Nieuws 1471 x bekeken

Eieren uit pakstations mogen worden vervoerd

Den Haag - Het ministerie van Economische Zaken heeft de regels van de standstill in verband met de uitbraak van hoogpathogene vogelgriep H5N8 aangepast.

Door de wijziging is het mogelijk om consumptie-eieren uit pakstations en en vanuit groothandel en detailhandel te vervoeren. Het vervoer van eieren van en naar bedrijven met commercieel gehouden pluimvee blijft verboden. De versoepeling is mogelijk omdat het vanuit epidemiologisch oogpunt niet nodig is om deze vervoersstromen te beperken. In de 10-kilometerzone rondom het getroffen bedrijf blijft alle vervoer van eieren verboden.

Pluimveevlees mag alleen vervoerd worden vanaf door de NVWA erkende distributiecentra en detailhandel. Het vervoer van pluimveevlees afkomstig van pluimveebedrijven, slachterijen, uitsnijderijen of koelhuizen blijft verboden.

De standstill is zondag 16 november afgekondigd vanaf 11.30 uur en geldt voor 72 uur.

Of registreer je om te kunnen reageren.