Pluimveehouderij

Nieuws 2399 x bekeken

Eendenbedrijf baart zorg

Kamperveen - De vondst van klinische verschijnselen van vogelgriep op een eendenbedrijf in Kamperveen heeft om meerdere redenen alarmbellen doen rinkelen.

Het bedrijf had contacten in het centrum van het Veluwse pluimveegebied in Barneveld en eenden lijken het virus langer ongemerkt onder de leden te kunnen hebben dan kippen. Mogelijk is het Kamperveense eendenbedrijf al langer besmet geweest dan het naburige pluimveebedrijf.

De staatssecretaris van Economische Zaken, Sharon Dijksma, wilde zondagmiddag niet zeggen of behalve de ruim dertig bedrijven die nu in de 10-kilometerzone rond Kamperveen worden gescreend, er nog meer bedrijven zijn die vanwege hun contacten met besmette bedrijven worden gescreend.

Volgens Dijksma heeft het geen zin daarover te communiceren. Dat wordt pas relevant als er daadwerkelijk sprake is van een ernstige verdenking of een bevestiging van een besmetting.

Of registreer je om te kunnen reageren.