Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactielaatste update:18 nov 2014

Duitsers: bron H5N8 nog niet op het spoor

Schwerin - In Duitsland wordt nog steeds gezocht naar de bron van de H5N8-uitbraak op een kalkoenenbedrijf begin deze maand bij Greifswald in de deelstaat Meckelenburg-Voorpommeren. Door het geval in Nederland verandert er in Duitsland echter niets.

Bij voorbaat was al opgeroepen tot verhoogde waakzaamheid. Het onderzoek richt zich op de contacten die het bedrijf heeft gehad met personen, de transportwegen en het voer. Landbouwminister Till Backhaus houdt de mogelijkheid open dat de oorzaak niet kan worden gevonden. "Toch wordt er verder aan gewerkt en mogen we hopen dat de besmetting tot dit ene geval beperkt blijft", zegt hij. De meer dan 2.500 tests die tot dusver op pluimveestapels in de omgeving zijn genomen pakten in ieder geval allemaal negatief uit. Niet alleen het pluimvee is getest, maar ook zijn mestproeven van wilde vogels genomen. De meeste veiligheidsmaatregelen in het gebied blijven niettemin vrijwel zeker nog tot eind december van kracht.

Eén reactie

  • koestal

    Hou het maar op de vogeltrek

Of registreer je om te kunnen reageren.