Pluimveehouderij

Nieuws 1129 x bekeken 2 reacties

Duitse landbouwminister eist strenge veiligheidsaanpak

Berlijn - De Duitse landbouwminister Christian Schmidt roept de pluimveehouderij op om zich nauwgezet aan de veiligheidsmaatregelen tegen vogelgriep te houden.

Naar aanleiding van de uitbraken in Nederland en Groot-Brittannië, die volgen op de uitbraak van twee weken geleden in Meckelenburg-Voorpommeren, verwacht Schmidt dat de pluimveehouders zich van hun verantwoordelijkheid bewust zijn. "De bioveiligheid staat nu helemaal bovenaan op de agenda," aldus Schmidt. Met name dienen de pluimveeboeren ook te vermijden dat oppervlaktewater als drinkwater wordt ingezet omdat het virus mogelijk door wilde vogels vanuit Azië naar Europa is ingesleept. Op Duitse bodem hebben zich na de H5N8-uitbraak op een kalkoenenbedrijf bij Greifswald tot dusver geen nieuwe besmettingsgevallen voorgedaan. Basis voor de bestrijding van de vogelgriepvirussen Duitsland is een verordening waarin de te nemen maatregelen bij besmetting zijn neergelegd.

Laatste reacties

  • Burnetti

    Is voor het oppervlakte water als besmettingsbron een wetenschappelijke basis?

  • kpi

    Veel AI gevallen breken uit in waterrijke gebieden of vlakbij een groot kanaal of waterplas. Zijn het nu de vele vogels die zo'n gebied aantrekken of komt het door de hoeveelheid water of is een combinatie van deze twee?
    Als je even googelt zijn er in America onderzoeken gedaan waarbij is aangetoond dat onder de juiste omstandigheden het AI virus maanden besmettelijk kan blijven in het oppervlakte water.

Of registreer je om te kunnen reageren.