Pluimveehouderij

Nieuws 5 reacties

Campagne moet eierconsumptie verhogen

Heteren - De eierconsumptie opkrikken tot meer dan 200 per jaar. Dat is de doelstelling die communicatiebureau Jeen uit Arnhem zich stelt met de door haar ontwikkelde campagne 'Het is altijd weer voor een ei'.

Dat meldde directeur Jeen Akkerman van het bureau tijdens een toelichting op de campagne bij de ledenvergadering van pluimveehoudersijvakbond NVP. Ter vergelijking: het huidige consumptieniveau ligt rond de 195 stuks. De campagne die onder meer gaat werken met reclamespotjes rond de weerblokken van RTL en met uitingen op de internetsite Buienradar gaat zo'n €450.000 per jaar kosten en aan voorbereiding eenmalig €75.000. Het geld moet bij elkaar komen via een heffing van brancheorganisatie Ovoned, waarvoor deze organisatie een algemeenverbindendverklaring (AVV)  heeft aangevraagd. Mocht de AVV er niet komen, dan zal het geld bij elkaar worden gehaald via IKB-ei, waar 90 procent van de pluimveehouders is aangesloten.

Laatste reacties

 • Hugobens


  De sector is gebaat bij kruisbestuiving tussen een tijdelijke campagne als 'Altijd weer voor een Ei' en de sectorpromotor BlijmeteenEi en de mmmEggies. Maak slimme verbindingen en draag met trots en echte passie de sector en het ei uit!
  Samen staan we sterk vleugel aan veugel.

 • l coumans

  ja 5 eitjes toch weer ruimte voor 250000 kippen!!

 • zon

  Ik heb niet gevraagd om deze onzin,het is weggegooid geld.
  Als de consumptie weer terug zakt onder de 195,krijgen we het geld dan weer terug?.

  In een afgeschermde eiermarkt heeft de promotie wel zin,
  maar daar is in nederland en zelfs op EU niveau ( veel landen houden zich toch al niet aan een regelgeving) geen sprake van.

  We kunnen het geld in deze barre tijden wel beter gebruiken.

 • Cornelis61

  Volgens mij gaat de kost voor de baat en kun je beter de handen uit de mouwen steken i.p.v. klagen. De gehele agrarische sector kan uitstekende produkten leveren tegen een lage prijs, maar waarom kunnen we het als pluimveehouders nog niet winnen van onze dieren haters ?
  Kortom geen negatief gepraat maar aanpakken en overal ons uitstekend verhaal overal uitdragen. Meer als 95 % van onze afnemers ( consumenten ) waarderen ons.

 • jinkehes

  Het Voedingscentrum adviseert drie eieren per week = 156 eieren.
  Vegetariers kunnen volgens het Voedingscentrum meer eieren eten: 4 tot 5 per week = 208 tot 260 eieren.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.