Pluimveehouderij

Nieuws 2120 x bekeken 4 reacties

CDA en PVV: partijpolitieke motieven bij Oplaat

Den Haag – De landbouwwoordvoerders van PVV en CDA in de Tweede Kamer vermoeden partijpolitieke motieven bij het optreden van Gert-Jan Oplaat, voorzitter van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP), in Nieuwsuur vrijdagavond.

Oplaat, oud-VVD-Kamerlid en voorzitter van de Kamercentrale Overijssel van de VVD uitte kritiek op PvdA-staatssecretaris Sharon Dijksma, omdat zij zich te weinig betrokken zou tonen met de door de vogelgriep getroffen pluimveesector.

CDA-woordvoerder Jaco Geurts zegt dat het niet goed zit tussen de coalitiepartijen PvdA en VVD en dat Oplaat daar zijn bijdrage aan levert.

CDA'er Geurts zegt dat de staatssecretaris de bestrijding van de vogelgriep naar zijn oordeel goed aanpakt. Hij merkt ook in contacten met burgemeesters dat de communicatie goed verloopt. "Ik heb natuurlijk mijn ervaring met de MKZ-uitbraak in 2001, toen ging het belabberd. We zagen bij de vogelgriep in 2003 dat het al wat beter ging, vooral in de communicatie. En nu gaat het weer beter. En alles wat fout gaat, zullen we ongetwijfeld te berde brengen bij de evaluatie. Op dit moment past ons terughoudendheid. Bij het blussen van de brand moet je de brandweer niet in de weg lopen."

Laatste reacties

 • joannes

  Met nb 3 artikelen die Dijksma moeten verdedigen begrijp ik dat op de ene of andere manier de werkelijkheid Politiek gekleurd moet worden! En Oplaat veroordeeld moet worden! Met Oplaat natuurlijk de NPV! Voor de Politiek én de Media is het blijkbaar een Geluk bij een Ongeluk de VVD in de hoek te zetten. En dat terwijl de goede man geen woord verkeerd zegt, Hij klaagt dat hij geen aandacht krijgt van Dijksma, iets wat je als Voorzitter van het NPV toch kan verwachten. De sector verdient het respect dat haar Voorzitter serieus genomen wordt!

  http://www.boerderij.nl/Pluimveehouderij/Nieuws/2014/11/Wiltenburg-Oplaats-kritiek-op-Dijksma-onterecht-1650210W/
  http://www.boerderij.nl/Pluimveehouderij/Nieuws/2014/11/Dion-Graus-Dijksma-komt-wel-voor-sector-op-1650197W/

 • .....

  Gevaarlijk kereltje die Oplaat...........

 • remi123

  Top oplaat! Wordt tijd dat de VVD weer eens op landbouw komt. Wordt het weer wat minder gezeverd over duurzaam en weidegang. Komen de echte ondernemers meer tot hun recht.

 • PetervanKempen

  Inderdaad, combinatie VVD en voorstander van de boerenstand werkt blijkbaar op overige partijen als een rode lap op een stier.
  Voor mij ben je op de goede weg, Oplaat, als deze reacties komen van je politieke concurrenten, want dan heb je de kern geraakt . Ga zo door zou ik zeggen een zakenlijk geluid in politiek en praktijk wordt node gemist in deze wereld van kabouters en dromers met onmogelijke idealen.

Of registreer je om te kunnen reageren.