Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Aldi vreest eiertekort

Berlijn - De Duitse supermarktketen Aldi Süd vreest voor een tekort aan eieren door de maatregelen in Nederland na de ontdekking van vogelgriep.

De firma, die meer dan 1.800 winkels in het zuiden en westen van Duitsland heeft en honderden in andere landen in Europa, is inmiddels in gesprek met leveranciers buiten Nederland.

Afgelopen weekeinde werd op een bedrijf in het Utrechtse Hekendorp het vogelgriepvirus ontdekt. Het ministerie van Economische Zaken kondigde zondag een vervoersverbod van 72 uur voor pluimvee, eieren, mest en gebruikt strooisel voor heel Nederland aan.

Het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) verwacht niet dat het landelijke vervoersverbod voor pluimvee en eieren gevolgen heeft voor het aanbod in de winkels. "Supermarkten zullen alles op alles zetten om te voorkomen dat de consument misgrijpt'', zegt een woordvoerster. Volgens haar zijn er nog voldoende eieren op voorraad bij pakstations, waar de eieren in doosjes worden gestopt, en bij de distributiecentra.

Naar verwachting wordt het vervoersverbod woensdagmiddag opgeheven.

Eén reactie

  • J@gertje

    Vervoersverbod is 18 november om 18.00 uur ingetrokken

Of registreer je om te kunnen reageren.