Pluimveehouderij

Nieuws 3 reacties

267.000 eenden en kippen geruimd

Den Haag - Het aantal geruimde dieren in verband met vogelgriep staat op 267.000. Dat blijkt uit gegevens die staatssecretaris Sharon Dijksma heeft verstrekt aan de Tweede Kamer.

Het gaat onder meer om 22.500 vleeseenden, 193.000 leghennen en 10.000 (groot-)ouderdieren. Vier bedrijven zijn besmet: één in Hekendorp, één in Ter Aar en twee in Kamperveen. Daarnaast zijn drie bedrijven preventief geruimd, twee in Kamperveen en één in Barneveld.  Een van de preventief geruimde bedrijven in Kamperveen is besmet met vogelgriep. Maandagmiddag was nog niet bekend of dat gaat om hetzelfde virus; het is wel een virus van het subtype H5. Bij twee andere preventief geruimde bedrijven in Kamperveen en Barneveld is geen vogelgriep vastgesteld.

In totaal hebben ruim vijftig pluimveebedrijven te maken gehad met de extra strenge beperkingen die golden in de 10-kilometerzone rond de besmette bedrijven.

Laatste reacties

  • niek brabant

    dat zullen er heel snel veel meer worden als ze niets aan de problemen in gebied C doen.

  • Karper

    Wat voor problemen?

  • niek brabant

    daar zitten geen slachterijen die zware kippen slachten. nu schijnbaar weer uitstel van een besluit tot komende woensdag. hoe dom moet je zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.