Pluimveehouderij

Nieuws

Opgave ʼVerkiezing mooiste kippenuitloopʼ tot 31 oktober

Wie heeft de allermooiste uitloop voor de kippen? Om dit te weten te komen organiseren het Louis Bolk Instituut en Bionext vanuit het project ‘Bomen voor buitenkippen’ de verkiezing van de mooiste kippenuitloop.

Consumenten kunnen online stemmen op de kippenuitloop die zij het allermooist vinden. Naast de consumentenwedstrijd, zal ook een vakjury de meer professionele aspecten van de kippenuitloop beoordelen, zoals het gebruik van de uitloop door de kippen, de benodigde arbeid voor inrichting en onderhoud, de verhouding tussen kosten en eventuele opbrengsten, het overzicht kunnen houden op de kippen, het weren van AI-risicovogels en het verminderen van de mestdruk op de bodem van de uitloop.

Winnaars net voor Pasen bekend
De wedstrijd levert dus twee winnaars op: één gekozen door 'het publiek' en één gekozen door de vakjury. De winnaars worden eind maart 2015 bekendgemaakt, net voor Pasen. Daarmee hoopt de organisatie dat de consumenten met Pasen eieren van buitenkippen kopen. De winnaars krijgen een oorkonde en een bord voor in de uitloop, met de tekst 'Mooiste kippenuitloop 2015'.

Aanmeldformulier opvragen
Professionele pluimveehouders, zowel leghennen- als vleeskuikenhouders, zowel gangbaar als biologisch, kunnen hun uitloop tot uiterlijk 31 oktober aanmelden voor deze verkiezing. Of collega's aandragen. Meedoen levert het bedrijf veel publiciteit op en geeft de buitenkippen een steuntje in de rug.
Wie mee wil doen – er zijn tot nu toe slechts drie aanmeldingen – moet onder meer een ingevuld aanmeldformulier opsturen plus foto's van de uitloop (liefst in verschillende jaargetijden genomen) en een plattegrond van de uitloop met daarop aangegeven de beplanting.
Aanmeldformulier en de precieze deelnamevoorwaarden zijn op te vragen per e-mail aan: van.der.velden@bionext.nl.

Of registreer je om te kunnen reageren.