Pluimveehouderij

Nieuws 1025 x bekeken

Ei centraal op Wereld Eidag in Barneveld

In Barneveld draaide het zaterdag 11 oktober nadrukkelijk om eieren. Duizenden bezoekers kwamen af op de activiteiten die bedrijven organiseerden om jongeren en ouderen wegwijs te maken in de wereld van het ei en om de grote waarde van eieren in de voeding en voor de gezondheid te benadrukken. Allemaal ter gelegenheid van Wereld Eidag / World Egg Day (officieel de dag ervoor)

Eierhandel/-verwerker Eicom hield open dag en liet bezoekers het sorteren en inpakken van eieren zien en de koelruimten met gekookte en gepelde eieren en eiproducten. Ook was er kippenkunst te zien (en te koop) en waren vijftien kunstenaars er aan het werk.
In het Pluimveemuseum gaf de onlangs geridderde topkop Huub Oudshoorn les in eieren bakken. Het was een alternatief voor het NKUitsmijter bakken van Stichting Wereld Eidag, dat dit jaar niet door kon gaan wegens het wegvallen van financiële steun van het productschap (PPE) in opheffing.

Foto

 • 'Kijk eens hoeveel eieren….', bij eierhandel/verwerker Eicom.

  'Kijk eens hoeveel eieren….', bij eierhandel/verwerker Eicom.

  Foto: Vidiphoto / Gert Janssen
 • Bij Eicom was ook kippenkunst te zien (en te koop).

  Bij Eicom was ook kippenkunst te zien (en te koop).

  Foto: Vidiphoto / Gert Janssen
 • Onder leiding van chefkok Huub Oudshoorn konden kinderen in het Pluimveemuseum een spiegelei bakken.

  Onder leiding van chefkok Huub Oudshoorn konden kinderen in het Pluimveemuseum een spiegelei bakken.

  Foto: Vidiphoto / Gert Janssen

Of registreer je om te kunnen reageren.