Pluimveehouderij

Nieuws 2513 x bekeken 11 reacties

Winkelprijzen Duitse eieren fors lager

Mülheim - Grootgrutter Aldi en diverse andere supermarktketens verlagen in Duitsland de eierprijs fors. Voor een pak met tien stuks betaalt de consument bij Aldi nog slechts 99 cent.

Dat is een prijsverlaging van 30 cent. Dezelfde prijsverlaging geldt ook voor bio-eieren. Het initiatief werd genomen door Aldi-Süd, waarna de concurrenten volgden. De eierprijzen zijn in de loop van vorig jaar onder druk gekomen. De Duitse eierproductie is in 2013 weliswaar slechts licht gegroeid, met 1,4 procent naar 13,6 miljard stuks. Maar in de twee voorafgaande jaren was de groei nog gemiddeld 12 procent, nadat de productie in 2009 en 2010 was gekelderd als gevolg van de uitfasering van de legbatterijen, zo meldt pluimveemarktbureau MEG.

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  zo blijkt maar weer, investeren in meer ruimte voor de dieren wordt niet beloond

 • eimania

  dit komt nooit meer goed!

 • De Toekomst

  Normaal gesproken wel eimania, maar het gaat nog wel even duren, kijken wie de langste adem heeft. En als het straks weer goed is dan word het nooit meer slecht, en kunnen er weer nieuwe stallen gebouwd worden????????

 • bankivahoen

  Ik ben bang dat je gelijk krijgt eimania@ .Natuurlijk worden de eieren weer een keer duur , alleen wanneer en voor hoe lang is de vraag. Een andere vraag is hoeveel van de huidige pluimveehouders hier nog van mogen genieten ? Ik ga er van uit dat we minimaal 1 miljoen henplaatsen per jaar gaan verliezen.

 • Jan1986

  Misschien verstandig een tijdelijke Europese crisis wet te maken om iets minder kippen per vierkante meter te mogen houden. Niet voor de dier en welzijn maar voor de pluimveehouder. Of strengere controles in het buitenland, om te kijken of iedereen zich aan de regels kan houden daar.

 • schoenmakers1

  je kunt ook alle onzinregels afschaffen, gaat heel de wereld voor je open, die paar eitjes zijn zo op

 • l coumans

  vroeging van de supers over te hoge marge ?????

 • Zents beheer

  #7 Coumans, niks wroeging, dat komt in het retail-woordenboek niet voor.
  Dit betekent niets anders dan dat ze zeer lage inkoop prijzen hebben bedongen bij de eierhandel.
  Met als direkt gevolg dat de producenten prijs voorlopig niet stijgen kan.
  Andersom kun je stellen dat dit de oude voorraad opruimt, en aangezien de producenten doorgaan tot de bank ingrijpt moeten we in het najaar maar zien wie nog jonge hennen krijgt. De prijs zal zeker weer stijgen wanneer vraag en aanbod in evenwicht is, de wal keert altijd het schip.
  Aangezien de ons omringende landen betere prijzen hebben zal dit maal meer dan anders van ons moeten komen.

 • l coumans

  ja nog effe met de billen knijpen voor ik weer kuikens opzet

 • Wian

  @ zentbeheer, wat betreft de eier prijzen klopt de handel heeft veel te goed koop verkocht. Hier moeten we als pluimvee houders ook de hand in eigen boezem steken de handel kan dit alleen omdat wij dit laten gebeuren. Er zijn nog steeds pluimveehouders die voor een veel te goedkope prijs hun eieren voor een lange tijd verkopen. Wanneer er geen gegarandeerde eier aanvoer is bij de handel kan deze het risico niet nemen om ze vast te verkopen voor een lange periode aan de retail .Het wordt tijd dat pluimveehouders hun producten zelf opwaarde gaan schatten en niet alles tegen elke prijs gaan weg geven, we maken de beste voeding ter wereld in Nederland tegen de laagste opbrengst prijs ter wereld. Als we willen blijven bestaan als producent zal dit moeten veranderen.

 • l coumans

  helemaal goed Wian het zijn de boeren die de prijs bepalen door ervoor te leveren

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.