Pluimveehouderij

Nieuws 3 reactieslaatste update:14 jan 2014

Theo Hoen wordt topman Vencomatic

Eersel – Theo Hoen volgt per 1 april Henk van de Ven op als bestuursvoorzitter van Vencomatic, groot in de ontwikkeling en afzet van huisvesting en eierverzamelsystemen voor de pluimveesector. Hoen was tot november 2013 topman van de IJslandse producent van slachtsystemen Marel. Henk van de Ven gaat verder als CFO (financieel directeur).

Hoen werkte 25 jaar in de pluimveesector. "Ik zie er erg naar uit om bij de Vencomatic Group aan de slag te gaan. Ik werk met veel plezier in de pluimveesector en zet me graag in voor een innovatief bedrijf met een sterke klantgerichtheid. Bovendien werk ik graag voor een bedrijf dat zijn werknemers ziet als het hart van de organisatie."
Vencomatic is in 1983 opgericht door Cor van de Ven. Het bedrijf is in de jaren aanzienlijk gegroeid en uitgebreid met merken zoals Agro Supply, Prinzen en Vencosteel. In specifieke systemen heeft het bedrijf een groot marktaandeel. Vencomatic produceert onder meer in Brazilië, China en Spanje en exporteert naar tientallen landen.
De omzet lag in 2011, het laatste jaar waarover cijfers zijn gedeponeerd, op 109 miljoen euro, met een winst van 1,6 miljoen. Marel is met een omzet van circa 700 miljoen euro een stuk groter. De internationale oriëntatie is wel gelijk. Hoen werd in 2009 aangesteld bij Marel, toen deze Stork Food Systems had overgenomen. Hoen verhuisde het management van Reykjavik naar Boxmeer, maar vertrok in 2013 om onbekende reden.
Vencomatic-eigenaar Cor van de Ven zal volgens een verklaring een belangrijke bijdrage blijven leveren aan de Vencomatic Group door zijn betrokkenheid in productinnovatie. Van de Ven: "ik ben ervan overtuigd dat we met de aanstelling van Theo ons bedrijf naar de volgende groeifase kunnen leiden. Met deze stap heb ik er het volste vertrouwen in dat ons bedrijf kan voldoen aan de groeiende vraag naar duurzame systemen voor pluimveehuisvesting en eierbehandeling."

Laatste reacties

  • kuiken007

    is dat de man die bij de dierenbescherming vandaan komt??

  • mr X

    Nee, van de Stork slachterijen. Vlgs mij totaal geen achtergrond van dierenbescherming.

  • eimania

    1 is wel genoeg voor 3 sterren.

Of registreer je om te kunnen reageren.