Pluimveehouderij

Nieuws 1266 x bekeken

Boetes om overtredingen salmonellaregels

Zoetermeer - Het tuchtgerecht van het Productschap pluimvee en Eieren (PPE) heeft drie pluimveehouders tuchtrechtelijke boetes opgelegd wegens het niet naleven van de voorschriften uit het Actieplan salmonella of de antibioticaregels.

De salmonellacontroles zijn van belang om de besmettingen met schadelijke salmonellasoorten zoveel mogelijk te beperken. De hoogste boete van 3.450 euro kreeg een vleeskuikenhouder omdat hij in 2011 en in 2012 op twee verschillende locaties niet heeft laten controleren op de naleving van de salmonella- en de antibioticaverordening. De boete is zo hoog uitgepakt omdat het niet de eerste keer was dat deze pluimveehouder werd betrapt op deze overtredingen.

Twee andere pluimveehouders werden beboet met boetes van enkele honderden euro's omdat ze hun bedrijven niet hadden laten controleren.

Of registreer je om te kunnen reageren.