Pluimveehouderij

Nieuws

Big Dutchman neemt Spaanse producent over

Vechta-Calveslage – Big Dutchman neemt de Spaanse producent van pluimveehouderijsystemen Zucami over.

Zucami is gevestigd in Beriáin, vlakbij Pamplona, en ging recent failliet. Na een biedingsstrijd besloot de rechter dat Big Dutchman, een Duitse producent van stalinrichtingen, de onderneming over mag nemen voor een doorstart. Hierbij wordt volgens topman Bernd Meerpohl van Big Dutchman ongeveer de helft van de 120 banen bij Zucami gered. "Zelfs als deel van de Big Dutchman-groep blijft Zucami een onafhankelijk merk op de internationale markt, aldus Meerpohl. "Management en distributie worden niet substantieel geraakt."

Big Dutchman is een particulier bedrijf dat in 2013 een omzet realiseerde van 732 miljoen euro. Zucami realiseerde in 2012 een omzet van 110 miljoen maar in het afgelopen jaar daalde de omzet hard.

Of registreer je om te kunnen reageren.